ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Pontajul trebuie sa reflecte orele reale pe zi,sau doar totalul saptamanal/lunar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Intr-o institutie de stat, programul de lucru este intre 7.30-16.00 , deci 8.5 ore pe zi de luni pana joi , si 7.30-13.30, deci 6 ore vineri . Programul este afisat pe usa de la intrare. Pontajul in schimb n-i se impune sa-l completam cu 8 ore zilnic , pentru fiecare zi, ceea ce nu corespunde realitatii.

Pontajul , prin care se face evidenta orelor de munca prestate-cf. Codului Muncii, Art. 119-, trebuie sa reflecte orele reale de munca pe zi, sau poate fi intocmit astfel incat sa "iasa" orele pe saptamana, luna ?

Totodata, dacă evidenţa nu este conform realităţii, în contextul Legii 319/2006 Legea securitatii si sanatatii muncii , art. 30 , ce se consideră "timpul ..normal" : cel real, afişat pe uşă, sau cel în evidenţă ..?!
Ce intampla de ex. daca intr-o zi de vineri, sfarsit de luna, dupa predarea pontajului in care apar pe ziua respectiva 8 ore pontate, un angajat la ora 14.00 sufera accident mergand spre casa? Se considera accident de munca sau nu?

Jozsef Komsa
 User  Jozsef Komsa
a intrebat la 13 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mar. 2014
Art. 119
Angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat si de a supune controlului inspectiei muncii aceasta evidenta ori de cate ori este solicitat.

Asta inseamna o evidenta a orelor de lucru in care salariatul lucreaza efectiv.

Situatia se poate rezolva foarte simplu, prin incheierea unor acte aditionale la contracte prin care sa se introduca aceasta specificatie privind ditrsibuirea inegala a programului, raportata prin Revisal, si facut apoi pontajul corect. Suspectez ca aceasta precizare lipseste, altfel nu imi dau seama de ce nu s-ar opera corect in pontaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2014
In pontaj ar trebui sa apara orele lucrate in mod real, exact din considerentul mentionat de dvs la final.

Daca accidentul are loc in drumul lui de la lucru spre casa, in intervsalul declarat de el la angajare si pe traseul mentionat, se consdiera accident de munca, dar in conditiile in care angajatul va anunta referitor la aparitia lui.

Este un program de lucru inegal, cel prezentata daca faceti un calcul rapid o sa vedeti ca sunt 40 de ore in final. In contract ar trebui sa apara mentiunea privind distribuirea inegala a programului de lucru pentru ca acesta sa poata functiona asa cum prevede legea, altfel ea este incalcata.

Alte intrebari despre Codul Muncii