ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot avea doua contracte de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. In prezent lucrez cu norma intreaga la o firma privata de inginerie, iar din februarie am inceput sa lucrez si in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, nu stiu inca cu ce fel de norma ma vor incadra, si as dori sa mi se confirme ca pot sa am doua contracte de munca care depasesc ca durata 40 de ore cumulat pe saptamana deoarece angajatorul de la firma privata este de acord sa lucrez la Politehnica, dar cotabilul din cadrul companiei si-a exprimat dubii cu privire la dreptul meu de a avea doua locuri de munca ce depasesc 40 de ore cumulat pe sapatamana, iar anagajatorul nu doreste sa fie in ilegalitate. Pentru orele cand predau efectiv mi s-a cerut de catre angajator sa imi iau concediu fara plata, acesta neacceptand formula unui job part-time deoarece nu doreste realizarea de acte aditionale de cate ori mi se vor modifica orele de predare la universitate (8 pe un semestru/12 pe celalalt - la norma de predare se va adauga norma de cercetare, iar numarul acelor ore nu il stiu deoacamdata)? Imi puteti sugera alta solutie in afara realizarii de acte aditionale?

Mentionez ca doresc aceste raspunsuri pentru a ii confirma anagajatorului meu, care este de alta nationalitate, ca nu exista o ilegalitate in faptul ca am doua contracte individuale de munca.

Va multumesc!


Adaugata in: Codul Muncii
Manuela Dijmarescu
 User  Manuela Dijmarescu
a intrebat la 21 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Manuela Dijmarescu
 User Manuela Dijmarescu
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Mar. 2013
Va multumesc pentru raspuns!

As dori sa stiu si daca solutia cea mai buna este sa imi iau concediu fara plata cand se intercaleaza programul sau exista o forma de contract prin care angajatorul privat imi poate face un CIM in care sa fie prevazut un salariu brut pe ora? (stiu ca PFA ar fi o solutie, dar deocamdata este exclusa)

Multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Mar. 2013
Da, aveti dreptul la oricate contracte de munca puteti duce, iar Codul muncii republicat nu prevede restrictii referitoare la aceste norme. Pentru un contract de munca nu se pot depasi 40 de ore, dar nu exista o astfel de regula pentru cumul. Angajatorul nu are de ce sa fie in ilegalitate, nu el decide daca incheiati sau nu CIM cu alti angajatori si pe ce durata de timp, ci legea care va da acest drept.

Art . 35 din Codul mjuncii prevede acest drept, de a incheiat mai multe contracte cu mai multi angajatori sau chiar si cu acelasi.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024