ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot contesta o decizie incetare detasare inainte de termenul convenit initial?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost detasat pentru un an de la un srl la o institutie publica.Am desfasurat activitatea cu toate ca nu mi s-a asigurat salariul avut conform cim de la angajatorul cedent,dar mi s-a promis ca se reglementeaza problema salariala.Dupa 2 luni,fara sa fiu instiintat in timp util ,legal si normal,am primit o decizie de incetare a detasarii,la distanta de 7 zile de la emiterea ei,aceste zile fiind lucrate de mine si evidentiate in condica de prezenta.La fel si angajatorul cedent a primit o adresa tot dupa 7 zile.Mentionez ca la institutia cesionara nu au avut loc reorganizari sau disponibilizari sau probleme financiare in aceasta perioada care sa justifice in vreun mod legal,intreruperea inainte de termenul convenit. Pot ataca decizia la instanta litigii de munca pentru plata integrala a salariului cuvenit legal ptr perioada lucrata efectiv, precum si eventuale alte reparatii legale. Va multumesc mult .

Jan Radu
 User  Jan Radu
a intrebat la 17 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Jan Radu
 User Jan Radu
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iun. 2014
Multumesc mult, stimata doamna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului jan radu la 18 Iun. 2014
Detasarea dvs este o masura ce tine de realatia dintre cei doi angajatori, nu aveti de ce sa o contestati. Angajatorul care a solicitat detasarea poate la fel de bine sa solicite incetarea ei. Decizia de incetare apartine exclusiv angajatorilor in acest caz. Dvs reveniti la locul de munca de unde ati fost detasat si va reluati activitatea conform contractului de munca. Intrebarea din speta dvs se referea la salarii si alte drepturi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Jan Radu
 User Jan Radu
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iun. 2014
Stimata doamna ma refeream la dispunerea incetarii detasarii inainte de termen,masura dispusa unilateral,nejustificat si neanuntat in termen normal,de catre angajatorul cesionar,adica de cel care mi-a solicitat detasarea,cel la care am fost detasat .Rog raspuns. Multumesc mult pentru amabilitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2014
Angajatorul care a dispuns detasarea poate oricand dispune si incetarea ei, chiar si mai devreme de termen, printr-o noua decizie. Detasarea reprezinta modificarea locului de munca, temporara, din decizia angajatorului.

Pentru salariile neacordate conform contractului de munca puteti depune o actiune in instanta de judecata, atat timp cat angajatorul inca nu rezolva aceasta problema. Puteti depune actiune si pentru alte drepturi neacordate, daca este cazul. In mod normal, salariul ar fi trebuit sa fie cel putin cel din contractul de munca. Iar daca angajatorul la care ati fost detasat nu si-a respectat aceasta obligatie, atunci angajatorul de drept, cel care v-a detasat, trebuie sa se asigure ca primiti drepturile cuvenite.

Art. 42
...........
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu George Andreescu alexei delimart Ioana Popa Viviana Serni G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024