ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot fi angajatii mutati in alte departamente fara act aditional sau notificare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La semnarea contractului individual de muncă am fost repartizat în 'Departamentul Tehnic', singurul departament de acest gen din care facem parte mai multe echipe. Recent am primit notificare de preaviz cu specificarea desființării 'Departamentul Tehnic X'. Nu am semnat nici un act adițional și nu am fost notificat sub nici un fel de aceste schimbări ale departamentelor. Totul a fost făcut pentru a delimita din cele, sa spunem 15 funcții, 7 persoane afectate. Este legal ?

Ionut Puiu
 User  Ionut Puiu
a intrebat la 04 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2015
Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat din unu sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia. Practic angajatorul va putea dispune concedierea salariatului in orice imprejurare in care decide desfiintarea locului de munca. Desigur, cauza trebuie sa fie reala si serioasa. In aceasta situatie ceea ce se reduce sunt posturile, nu persoanele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ionut Puiu
 User Ionut Puiu
a raspuns userului adriana iancu la 05 Mar. 2015
Este vorba de concediere - efect al desfiintarii unui departament. Exista o diferenta de denumire a departamentului intre notificarea de preaviz si cea din contractul individual de munca. Toti programatorii din companie sunt incadrati in contractul individual de munca in 'Departamentul Tehnic'. Pentru a decide persoanele afectate de aceasta desfiintare a posturilor cei afectati au fost 'grupati' intr-un departament denumit pe preaviz 'Departamentul Tehnic X'. Deasemenea societatea mentioneaza ca in prezent nu dezvolta si nu are intentia de a dezvolta produse software, lucru care nu este adevarat - si noi si ceilalti programatori asta facem in momentul de fata si asta vor face si dupa ce vom pleca noi. Mentioneaza ca motiv unic reducerea costurilor dar munca efectuata de noi a inceput sa fie externalizata, chiar pe costuri mai mari.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2015
Am sa va rog sa fiti mai explicit. Nu am inteles daca este vorba de mutare in alt departament sau de concediere.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024