ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Am si eu o intrebare la dvs.Se poate in timpul preavizului sa-mi folosesc zilele de concediu pe care le am pentru a nu sta 15 zile in preaviz?Sau cum as putea scurta perioada de preaviz?Va multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Cristina Dascalu
 User  Cristina Dascalu
a intrebat la 15 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2013
Se poate, dar este necesar ca angajatorul sa va aprobe o cerere de concediu. Fara acorul lui se considera absente nemotivate. Daca ramaneti cu zile de concediu neefectuate, odata cu incetarea CIM vi se va plati contravaluarea lor.

Nu prea aveti cum sa scurtati preavizul, numai angajatorul poate face acest lucru. Chiar daca intrati in concediu nu inseamna ca durata preavizului scade, ci doar ca veti lucra mai putine zile din toata durata lui. Daca angajatorul nu si-a respectat obligatiile contractuale atunci puteti inainta demisia fara preaviz in temeiul art. 81 (8) din Codul muncii.

Puteti incerca si o incetare cu acordul partilor, printr-o cerere inaintata angajatorului. Insa e bine sa stiti ca angajatorul nu are obligatia de a aproba o astfel de cerere, el poate respinge incetarea cu acordul partilor, caz in care va ramane varianta demisiei cu preaviz.

Daca sunteti in perioada de proba sau la finalul ei, atunci lucrurile sunt mai simple pentru ca incetarea poate avea loc exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz si fara a necesita motivare, in temeiul art. 31 (3) din Codul muncii republicat.

In functie de situatia in care va aflati, alegeti varianta care vi se potriveste cel mai bine ca sa nu aveti probleme ulterioare.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024