ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog frumos sa-mi spuneti ce drepturi am in situatia in care am fost dat afara fara preaviz, somaj, dupa o zi pe alta fara motiv (restructurari, etc). Va multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii
Andrei Potcovuta
 User  Andrei Potcovuta
a intrebat la 15 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului andrei potcovuta la 16 Oct. 2012
Daca nu v-a inmanat niciun fel de notificare sau decizie de incetare, atunci sfatul meu ar fi sa mergeti la lucru in continuare ca si pana atunci, ca sa nu aiba motiv sa va acuze de absentare, caz in care se poate ajunge la desfacerea disciplinara a contractului. Nu v-as sfatui nici sa va dati demisia pentru ca, in cazul in care doriti sa il accesati, pierdeti dreptul al indemnizatia de somaj. Cel mai bine ar fi sa incercati o sesizare catre ITM daca simititi ca vi se incalca drepturile iar daca angajatorul doreste neaparat sa va concedieze, ar trebui sa respecte procedura legala. Faptul ca nu cunoasteti limba engleza se putea verifica la interviu, dar daca in fisa postului nu apare ca trebuie sa cunoasteti aceasta limba cu atat mai mult nu va poate acuza de lipsa cunostintelor in acest sens.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrei Potcovuta
 User Andrei Potcovuta
a raspuns userului andrei potcovuta la 15 Oct. 2012
Sincer as dori sa-mi cunosc drepturile pentru ca nu consider ca pot fi dat atat de usor afara si fara preaviz, dupa un timp indelungat de munca progresiva in care colegii au fost multumiti de activitatea mea, as dori un raspuns din partea dumneavoastra si va specific ca nu am semnat demisia, nici un act doarece am tinut foarte mult sa consult o persoana adecvata, sa-mi dea un sfat. Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrei Potcovuta
 User Andrei Potcovuta
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Oct. 2012
Muncesc in aceea firma de 2 ani si 8 luni, am fost chemat in birou de catre directorul general in care mi s-a spus ca de maine nu mai vin la munca si motive intemeiate nu au fost decat ca nu cunosc limba engleza lucru care nu a fost obligatoriu la momentul angajarii si nici pe parcurs, singurul motiv sincer sa va spun este un motiv de gelozie din partea domnului director. As dori un raspuns din partea dumneavoastra. Va multumesc mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2012
Depinde si cand s-a intamplat acest lucru. Daca ati fost concediat in timpul sau la finele perioadei de proba, atunci incetarea nu implica parcurgerea preavizului. Puteti cotesta decizia / notificarea de incetare in termen de 45 de zile de la data comunicarii ei. Daca nu ati primit niciun fel de decizie sau notificare atunci nu poate fi vorba de incetare, cat timp exista un contract semnat. Sau cel putin nu de una legala.

Somajul se acorda daca incetarea a avut loc din motive neimputabile dvs ca salariat si daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024