ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

preaviz cu obligatia prezentarii la noul loc de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In prezent detin o functie de conducere intr-o companie privata si am castigat concursul de ocupare a unei functii de functionar public. Angajatorul actual solicita sa raman perioada maxima a preavizului (45 zile lucratoare). Cum sa procedez pentru a putea indeplini conditia de a ma prezenta in termen de maxim 30 zile lucratoare la institutia publica?

Mihai Costea
 User  Mihai Costea
a intrebat la 22 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Halmagean
 User Claudia Halmagean
a raspuns la intrebare la 27 Mai. 2014
D-le Costea, uitati aici rezolvarea problemei dvs. E extras din HG 611/2008, pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor public

Numirea functionarilor publici

ART. 76
(1) Candidatul declarat admis la concursul de recrutare este numit, potrivit legii, in functia publica pentru care a candidat.
(2) In termen de 15 zile de la data afisarii rezultatelor finale ale concursului compartimentul de resurse umane, respectiv Agentia, in situatia concursurilor pentru care competenta de organizare apartine acesteia, are obligatia de a emite propunerea de numire a candidatului declarat admis. Propunerea de numire se comunica in copie, in mod corespunzator, candidatului declarat admis personal, pe baza de semnatura, prin scrisoare recomandata sau scrisoare cu confirmare de primire.
ART. 77
(1) Emiterea actului administrativ de numire se face in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la data comunicarii propunerii de numire in conditiile art. 76.
(2) Fisa postului aferenta functiei publice se anexeaza la actul administrativ de numire, iar o copie a acestuia se inmaneaza functionarului public.
ART. 78
Prin exceptie de la prevederile art. 77, la solicitarea scrisa si motivata a candidatului declarat admis, depusa in termenul prevazut la art. 76 alin. (2), conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul stabilit pentru emiterea actului administrativ de numire la cel mult 31 de zile de la data comunicarii propunerii de numire in conditiile art. 76 alin.(2)
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mihai costea la 26 Mai. 2014
Nu exista alta cale decat cele pe care vi le-am comunicat. Daca refuzati respectarea preavizului atunci acceptati o concediere disciplinara inainte de termen, cu o convocare din partea angajatorului pentru acest lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihai Costea
 User Mihai Costea
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Mai. 2014
Negocierea a fost prima optiune dar angajatorul refuza. Chiar sa nu existe alta cale, avand in vedere ca legislatia ma obliga sa ma prezint la noul loc de munca in max.30 zile lucratoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Mai. 2014
Daca nu respectati perioada de preaviz stabilita prin contractul dvs de munca se poate ajunge la o cercetare disciplinara ca urmare a absentarii nemotivate, cat timp absenta nu are la baza un concediu de odihna de exemplu. Un CFP ar suspenda contractul de munca si implicit preavizul, deci nu v-ar ajuta prea mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2014
Incercati sa negociati cu angajatorul dvs si vedeti daca puteti inceta mai devreme pe baza acestei situatii. Sau daca mai aveti zile de concediu in asa fel incat sa puteti acoperi restul perioadei de preaviz puteti incerca sa le solicitati pe acelea. O alta varianta ar fi sa vorbiti cu insitutia publica si sa le comunicati faptul ca nu aveti cum sa plecati fara sa finalizati preavizul de la angajatorul curent, fara sa se complice situatia.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024