ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

prelungirea cim conform art.84 alin2?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Am doua angajate una care a intrat in cresterea copilului in luna pana la doi ani in una in noiembrie 2013si una care are cim incheiat pe perioada determinata (sezonier)si expira cim in data de 30.01.201. Asi dori sa stiu daca pot sa prelungesc cim cu art.84 alin2.



Adaugata in: Codul Muncii
Marcela Lulea
 User  Marcela Lulea
a intrebat la 27 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului marcela lulea la 29 Ian. 2014
O alta varianta ar fi sa ii incheiati CIM nou si sa il incetati pe cel actual sau sa il lasati sa expire de la sine, pe perioada suprapunerii lor salariatul avand cumul de functii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului marcela lulea la 29 Ian. 2014
Ma bucur nespus ca va sunt de ajutor :).

Legat de intrebarea dvs., din punctul meu de vedere da, se poate, dar asta ar insemna ca prin act aditional modificati si motivul pentru care se prelungeste contractul de munca, elementul unde apare ca e incadrat sezonier. Iar daca functiile difera, si acestea trebuie modificate prin act aditional. Conform art. 17 orice elemenet sau clauza contractuala poate fi modificata prin act aditional, cu exceptia cazurilor in care modificarea este impusa de un act normativ. Iar cf. art. 41 durata CIM se poate modifica prin act aditional.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marcela Lulea
 User Marcela Lulea
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Ian. 2014
buna seara,


va multumesc foarte mult pentru toate raspunsurile de pana acum, tot timpul mi-au fost de mare ajutor. Dar nelamurirea mea este alta; un salariat care a fost angajat pe perioada determinata (sezonier) pot sa ii prelungesc cim cu art de suplinitor pentru inlocuirea unui alt salariat aflat in cresterea copilului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2014
Contractul de munca expira de drept pe parcursul perioadei de suspendare. Ca sa il puteti prelungi este necesar ca salariata sa revina la lucru inainte de expirare in asa fel incat sa poata semna actul aditional de prelungire. Fiind in perioada de suspendare, conform legii asupra contractului ei nu se pot face modificari. Presupun ca expirarea urmeaza sa aiba loc in data de 30.01.2014, din pacate exprimarea dvs este destul de ambigua si lupsesc detalii.

Prelungirea CIM nu se face in baza art. 84, ci a art. 41 (3) coroborat cu art. 17 (5) din Codul munci republicat. Art. 84 2 nu este temei de prelungire a unui CIM. Daca aveti incadrat un suplinitor pentru a inlocui tutulara postului, contractul poate fi prelungit pana la revenirea salariatei, dar in temeiul art. pe care vi le-am precizat mai sus.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024