ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program 12/36 timp liber corespunzator.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La un program 12/36 efectuat de ce sporuri beneficiaza un angajat? Incluzand zilele de sambata si duminica si sarbatorile legale prestate la acest program.Pot beneficia de spor de wekeend sau de timp liber pentru wekeend? Si pentru sarbatori legale? Daca da! Va rog sa-mi explicati cate zile si cum se acorda! Va multumesc!

Elena Voda
 User  Elena Voda
a intrebat la 19 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Ian. 2016
Pentru munca in zilele de repaus saptamanal se acorda spor, care este obligatoriu, nu optional, iar salariatul va primi alte doua zile consecutive din saptamana drept repaus saptamanal. Legea nu prevede un cuantum minim sau maxim al acestui tip de spor, lasand angajatorului libertatea de a decide cuantumul acestuia. Sporul se negociaza prin CCM sau CIM. Daca exista deja in CCM nu este obligatorie includerea lui in CIM, dar daca nu atunci incheiati act aditional si introduceti sporul in contract.
. In situatia in care se lucreaza 14 zile la rand este necesar acordul sindacatului sau reprezantantilor salariatilor, autorizare de la ITM si se acorda un spor de 150% (dublul sporului pentru ore suplimentare).
Sarbatorile legale sunt zile nelucratoare . munca prestata in aceste zile se compenseaza cu timp liber in urmatoarele 30 de zile sau cu 100%din salariul de baza.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024