ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program de lucru inegal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am o nelamurire in legatura cu programul meu de munca. Sunt angajat intr-un mall la un magazin program de 6 ore/zi, 40h/sapt, iar repartizarea programului este prevazuta in CIM ca fiind inegala.
Programul magazinului este de la 10:00 la 22:00, de luni pana duminica.
Pana acum 3 luni eram repartizat astfel: o zi de la 10:00 la 16:00, una de la 16:00 la 22:00, iar cand si cand mai aveam si zile in care lucram de la 13:00 la 19:00. Asta pana acum 3 luni cand a demisionat unul dintre colegi, iar de atunci sunt pus sa lucrez aproape zilnic, de la 16:00 la 22:00, rar cand mai am si zile pe dimineata.
Vreau sa va intreb: este normal sa ma puna sa lucrez asa multe zile doar de la 16:00?
Va multumesc!

Ionut Osan
 User  Ionut Osan
a intrebat la 07 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Iul. 2013
In primul rand nu este corect trecut programul in contract. Daca aveti 6 ore / zi atunci sunteti incadrat cu timp partial si nu cu norma intreaga, si ar fi un maxim de 35 de ore pe saptamana, nu 40. E o gresala in completare contractului, clarificati-o cu angajatorul,

Referitor la programul de lucru, acesta se stabileste la nivel de unitate prin Regulament intern. Nu este ilegal acel orar de lucru, iar norma inteleg ca este respectata, lucrati cele 6 ore din contract conform programului enuntat. Incercati sa negociati cu angajatorul un alt interval orar. Dar daca acesta este cel stabilit la nivel de unitate si in care este necesara prezenta dvs el este legal. Nu ii impune nicio lege sa va cheme doar dimineata sau doar dupa-amiaza. Mai ales ca in contractul dvs apare si mentiunea unui program distribuit inegal.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024