ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reducerea temporara a activitatii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul reducerii temporare a activitatii conform art. 52 alin. 3 din codul muncii tradusa prin reducerea programului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana si reducerea corespunzatoare a salariului , ce si cum se raporteaza in Revisal pentru a prinde toate elementele care se modifica ? Am vazut ca acest temei legal este trecut la motiv de suspendare in Revisal cu toata ca nu este chiar o suspendare.
Va multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii Revisal
Florian Betiu
 User  Florian Betiu
a intrebat la 24 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Ian. 2012
Contractul se suspenda, la initiativa angajatorului in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, de altfel acest lucru este clar stipulat in art. 52 alin 1 litera c al Codului Muncii. Din acest motiv, in Revisal operati suspendare conform art 52 alin 3 asa cum apare si in program. Raspunsul nu este pe langa subiect, ci v-am motivat de ce in Revisal apare acest lucru sub forma suspendarii, si anume pentru ca legea prevede ca angajatorul poate suspenda CIM in cazul reducerii temporare a activitatii sau a intreruperii temporare a activitatii, se aplica reducerea salariala in ambele cazuri. La fel, acest element este prevazut in Codul Muncii.

Asadar, repet, pe perioada reducerii temporare a activitatii contractul de munca se suspenda pana la remedierea cauzei care a dus la reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, conform codului muncii in vigoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Florian Betiu
 User Florian Betiu
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Ian. 2012
Raspunsul Dvs. este pe langa subiect. Este vorba de reducerea temporara a activitatii art. 52 alin. 3 si nu de intreruperea temporara a activitatii. Chiar si trimiterea Dvs. la art. 52 alin 3 este eronata, acolo fiind vorba de reducere si nu de intrerupere a activitatii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Ian. 2012
Pe perioada de intrupere temporara a activitatii contractul in mod normal se suspenda din initiativa angajatorului, acest lucru este prevazut in Codul Muncii. Pe perioada intreruperii temporare salariatul primeste o indemnizatie de 75% din salariul de baza, indemnizatie ce nu este impozabila si pentru care nu se platesc cotizatii.

Art. 52
1 Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
c in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare.

Reducerea programului poate fi facuta de catre angajator daca aceasta intrerupere depaseste 30 de zile lucratoare, asa cum prevede art. 52 alin. 3.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024