ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Refuz angajator reactivare CM dupa CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Pe 18.12.2012 baietelul meu implineste 1 an, optiune aleasa pentru CCC. Am inaintat azi angajatorului o solicitare de reactivare contract de munca incepand cu data de 30.10.2012, adresa pe care a refuzat sa o inregistreze tocmai HR Managerul companiei. Voi trimite adresa prin curier.

Mai mult, mi s-a spus ca nu ma pot intoarce inainte de 19.12.2012, pentru ca nu sunt prinsa in buget.

Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez mai departe, ce pot face (in afara de a-mi cauta un alt loc de munca). Am castig de cauza daca ii dau in judecata?

Multumesc mult pentru raspuns,
Carmen

Adaugata in: Codul Muncii
Carmen Suciu
 User  Carmen Suciu
a intrebat la 24 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2012
Puteti incerca si sa luati legatura direct cu CEO-ul companiei, sau persoana careia i se subordoneaza HR Managerul. Justificarea "nu sunteti prinsa in buget" nu e legala. Banuiala mea este ca a fost incadrat un suplinitor pe care angajatorul vrea sa il mentina pe post pana la finalul concediului initial stabilit prin decizie. Ceea ce nu este in regula. Daca este asa, contractul sau ar trebui sa fie incheiat pe perioada determinata si sa inceteze de drept odata cu revenirea dvs pe post.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2012
Concediul pentru crestere copil reprezinta un drept si nu o obligatie. Ceea ce inseamna ca angajatorul nu poate forta efectuarea lui si nici nu poate impiedica revenirea titularei pe post, chiar daca aceasta revenire ar avea loc mai devreme de termenul stabilit. Mai mult, reluarea activitatii mai devreme de implinirea varstei de un an de catre copil va da dreptul la solicitarea stimulentului de insertie. Or refuzul angajatorului de a va primi la locul de munca inainte de un an ar putea fi interpretata drept impiedicarea persoanei de a beneficia de un drept acordat legal, stimulent de insertie in cazul dvs.

Recomand sa apelati Inspectia muncii cat mai repede, dar si la un avocat in dreptul muncii pentru situatia in care nu se rezolva prin intermediul inspectorilor si s-ar putea ajunge in instanta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Dragos O. la 24 Oct. 2012
In situatia de fata nu este vorba de concediere, nu apare nicaieri acest element. Problema o reprezinta refuzul angajatorului de a reprimi salariata la locul de munca mai devreme de termenul stabilit prin decizie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragos O.
 User Dragos O.
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2012
Deci, incepeti printr-o sesizare la ITM/Inspectia muncii (for superior ITM).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Dragos O.
 User Dragos O.
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2012
Art. 25 din OUG 111/2010:

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Art. 26. - (1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 si art. 38 alin. (3) si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.
(2) Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1) si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu George Andreescu Radu Anton Gratiela Petrescu violeta Georgescu Viviana Serni