ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Relocare-drepturi angajat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Compania la care lucrez a decis sa-si mute sediul in alta localitate. Angajatorul a precizat ca exista posibilitatea ca salariul sa nu se modifice si ca din momentul prezentarii ofertei salariale am la dispozitie 48 ore pentru un raspuns sau va trebui sa imi dau demisia. Nu a precizat ce se intampla daca nu accept demisia si nici nu accept oferta salariala. As vrea sa stiu daca angajatul are anumite drepturi in cazul relocarii (nu este o delegare) si daca angajatoul ma poate concedia fara compensarii sau somaj.

Adaugata in: Codul Muncii
Danus Mirela
 User  Danus Mirela
a intrebat la 14 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2013
In cazul relocarii angajatorului nu exista prevederi speciale, dar cat timp nu va mai exista un loc de munca in orasul in care lucrati acum ar trebui sa intervina o desfiintare de post, nu o demisie, cu preavizul legal de minim 20 de zile lucratoare. Locul muncii nu poate fi modificat permanent fara acordul salariatului prin act aditional. Iar demisia reprezinta incetare a raportului de munca din initiativa angajatului nu a angajatorului, si nu poate fi fortata de cel din urma o astfel de masura. In cazul in care angajatorul face presiuni in aceata directie, refuzati si solicitati un control din partea ITM pentru ca nu este legal.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024