ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reluare activitate incetare indemnizatie crestere copil cu handicap?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o situatie la care nu stiu rezolvarea, sunt in concediu crestere copil pana la varsta de 3 ani, decizia de indemnizatie crestere copil cu handicap este pana in data de 19 .06. 2014, iar copilul implineste varsta de 3 ani in data de 29.06.2014, iar decizia de suspendare este pana in data de 30 06.2014. Acum sunt insarcinata cu al doielea copil.
Intrebarile mele sunt urmatoarele: La ce data trebuie sa imi reiau activitatea? Pot sa intru din maternitate direct in concediu medical, fara a merge la serviciu?
Va multumesc mult.

Fuia Emilia
 User  Fuia Emilia
a intrebat la 14 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Fuia Emilia
 User Fuia Emilia
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mai. 2014
Multumesc mult pentru raspuns,

Tot nu stiu in ce data sa ma intorc la serviciu, in 19 iunie cand imi expira certificatul de handicap pentru primul copil, iar cei de la asistenta sociala mi-au spus ca trebuie sa imi reiau activitatea, sau in data de 1 iulie, atunci mi-a zis contabila de la firma sa ma intorc ? Sunt insarcinata cu al doilea copil si e sarcina cu risc si nu as vrea sa am intrerupere care poate mi-ar afecta CIC.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2014
Puteti intra in concediul de maternitate imediat dupa ce finalizat concediul crestere copil daca sunteti cel putin in a 7-a luna de sarcina, altfel va trebui sa reluati activitatea.

Insa trebuie sa parcurgeti etapa informarii angajatorului dvs cu privire la aparitia sarcinii, solicitati apoi reluara activiatii printr-o cerere scrisa si daca intrati in medical imediat dupa CIC prezentati-i si certificatul medical. Trebuie sa il informati in 24 de ore de la data intrarii in medical, verbal, iar pana la data de 5 a lunii urmatoare sa ii prezentati certificatul medical pentru a putea primi indemnizatia cuvenita in mod corect.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024