ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din concediul fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am rugamintea de a-mi spune in cat timp legal mi se poate raspunde la cererea de revenire din CFP? Am depus cererea pe data de 5 Nov si inca nu mi-au dat nici un raspuns. Tin sa mentionez ca intreband la serviciul resurse umane daca revin, voi reveni pe acelasi post mi s-a spus ca am ocupat postul prin delegatie, nu prin concurs, si deci nu trebuie sa revin pe acelasi post. Cand am plecat din unitate eram incardata ca asistent medical cu studii superioare coordonator si nu stiu daca la revenire se va mentine incadrarea cu studii superioare sau doar daca functia de coordonator implica aceste studii. Nu am semnat nici o alta hartie de instiintare sau derogare, doar cererea de plecare in concediu fara plata. Mai rog daca stiti cumva cat dureaza un proces privind litigiul de munca, in cazul in care cererea de revenire la job nu va avea un raspuns favorabil. Multumesc mult.

Adaugata in: Codul Muncii
Elisabeta Stingaciu
 User  Elisabeta Stingaciu
a intrebat la 19 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elisabeta Stingaciu
 User Elisabeta Stingaciu
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2012
Multumesc mult pentru sfaturi si ajutor.Voi astepta cele 30 de zile apoi voi reveni cu rugamintea de indrumare in viitorii pasi...
Multumesc mult
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 19 Nov. 2012
Cred ca in cazul de fata vorbim de delegare. Delegatia oricum nu exista reglementata legal, este denumirea uzuala pentru deplasarile in interes de serviciu, in baza fisei postului. Odata cu delegarea, probabil a fost semnata si o modificare temporara a postului, ca in care cei de la RU au dreptate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Elisabeta Stingaciu la 19 Nov. 2012
Notiunea de numire cu delegatie pe un post nu este reglementata. Se poate asigura un interimat sau ocupa pe o perioada de timp un alt post pe baza de act aditional la CIM incheiat pe peroada determinata- temporar.
Incercati sa aflati care este motivul pentru care institutia nu a dat curs solicitarii dvs, de reluare a activitatii inainte de luna mai. O cauza ar fi numai daca pe postul dumneavoastra a fost incadrata o alta persoana pe perioada determinata de timp pana la expirarea termenului din cererea de concediu fara plata .
Art. 211 din Legea 62 din 2011
Cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate dupa cum urmeaza:
a) masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa;
b) constatarea nulitatii unui contract individual de munca poate fi ceruta de parti pe intreaga perioada in care contractul respectiv se aplica;
c) plata despagubirilor pentru pagubele cauzate si restituirea unor sume care au format obiectul unor plati nedatorate pot fi cerute in termen de 3 ani de la data producerii pagubei.

Art. 212 din Legea 62 din 2011
(1) Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca vor fi judecate cu celeritate.
(2) Termenele de judecata nu pot fi mai mari de 10 zile.

Un termen plauzibil pentru un raspuns ar fi de 30 zile calendaristice. Va recomand sa asteptati un raspuns in acest termen .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Elisabeta Stingaciu la 19 Nov. 2012
Nu semnati niciun act aditional in cazul delegarii. Exista acea decizie / ordin pe care intelg ca l-ati semnat, ceea ce ma face sa cred ca ei au dreptate in situatia data.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elisabeta Stingaciu
 User Elisabeta Stingaciu
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2012
La numirea pe postul de coordonator cu studii superioare am semnat decizia respectiva. Eu ma refeream ca alta instiintare sau contract aditional nu am semnat. Doar cand am plecat in CFP am facut o cerere. Iar perioada de expirare a concediului era pe 7 Mai 2013, insa eu am facut cerere de revenire la munca cu data de 21 ianuarie (deci ceva mai devreme). Multumesc mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2012
Nu va pot spune cat dureaza un astfel de proces, dar cel mai bine ar fi sa luati legatura cu avocat in dreptul muncii pentru acest detaliu.

Referitor la delegare, aceasta se face in baza unui ordin incheiat de angajator. Daca nu vi s-a comunicat continutul unui astfel de document, nu ati semnat pentru primirea lui atunci ceva nu este in regula acolo. Nu exista un termen limita prevazut de lege pentru acordarea unui raspuns referitor la revenirea din CFP, dar revenirea dvs ar avea loc cel tarziu in ziua urmatoare ultimei zile de concediu, fara sa fie necesara o astfel de cerere.

Ceva nu este in ordine acolo, sau datele furnizate sunt incomplete.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024