ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenirea din CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, asi dori sa stiu si eu daca imi trebuie toate actele de angajare (fisa medicala, cazier, si ce mai trebuie) odata ce eu am avut contractul suspendat pe perioada de 2 ani cat am stat in concediul de crestere al copilului? Revisalul s-a facut vineri 11.01.2013 data la care copilul meu a implinit 2 ani, nici macar nu am fost anuntata macar, iar sambata cand m-am dus la farmacie pt ca acolo lucrez mi s-a spus ca nu ma primeste deoarece nu am vizata libera practica pe anul acesta si nu i-am adus actele necesare angajarii. Asi mai vrea sa stiu daca imi pot face ceva in acest caz eu aparand practic cu absente nemotivate. A spus ca ma va primi la serviciu dupa ce ii duc toate aceste acte si dupa ce ma va evalua profesional.

Adaugata in: Codul Muncii
Silviu Florea
 User  Silviu Florea
a intrebat la 13 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Ian. 2013
Certificatul medical este necesar, fiind vorba de o intrerupere a activitatii mai mare de 6 luni.

Art. 28 - Codul muncii republicat.
Certificatul medical este obligatoriu si in urmatoarele situatii:
a) la reinceperea activitatii dupa o intrerupere mai mare de 6 luni, pentru locurile de munca avand expunere la factori nocivi profesionali, si de un an, in celelalte situatii.

Evaluarea profesionala nu stiu pe ce baza o poate face, ea presupune evaluarea unor obiective pe care ar fi trebuit sa le aveti de indeplinit in perioada pentru care vi se face evaluarea. Or dvs ati fost in crestere copil, ceva nu e in regula in rationamentul lor.

Operarea in Revisal se face oricum, fara sa va anunte. Se opereaza incetarea suspendarii conform datei inscrise in decizie, daca nu ati inaintat o cerere de reluare a activitatii anterior acelei date. Insa incetarea perioadei de suspendare pentru concediu are loc in ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani, pe data de 11.01.2013, conform legii, dvs ar fi trebuit sa fiti in continuare in concediu si sa primiti indemnizatia cuvenita. Oricum, angajatorul nu va paote refuza revenirea la lucru din motivele pe care le-ati amintit, vedeti cu libera practica cum puteti rezolva in timp util daca este necesara viza anuala.

V-as recomanda sa transmiteti o sesizare catre ITM, par sa fie destul de multe nereguli acolo.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024