ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revocare din functia de sef birou in perioada de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti in ce conditii un salariat (de profesie inginer, cu vechime in unitate, fiind promovat in functia de sef birou in perioada de proba), poate fi revocat sau schimbat din functia de sef birou, acesta aflandu-se in perioada de proba de 120 zile si trecut in functia de inginer in cadrul aceleiasi societati.
In Codul Muncii (art. 31 alin. 3) se arata ca ..."in perioada de proba sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia''. Cum poate angajatorul sa-l schimbe din functia de sef birou si nu sa-i desfaca contractul individual de munca daca in perioada de proba considera ca nu are competente sau nu face fata postului - conform carui articol din Codul Muncii?
Va multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Ionela P
 User  Ionela P
a intrebat la 11 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Aug. 2012
Numai prin act aditional la contract puteti face modificarea permanenta a functiei, altfel nu aveti voie legal. Orice element sau clauza contractuala se poate modifica numai prin act aditional. Modificarea fara act aditional, din initiativa angajatorului, se poate face numai in cazul unei abateri disciplinare, insa dupa parcurgerea procedurii de cercetare disciplinara asa cum prevede legea, iar modificarea va fi una temporara.

Daca angajatul este de acord, incheiati un act aditional la contract si apoi acordati o noua perioada de proba asa cum prevede Codul muncii pentru situatiile de exceptie. Daca insa angajatul nu este de acord cu incadrarea pe o alta functie, singura solutie ar fi concedierea prin notificare scrisa, cel tarziu la finalul perioadei de proba si fara obligativitatea parcurgerii unui preaviz de catre salariat.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024