ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariatul temporar salariul la fel cu cel al salariatului permanent


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o nelamurire referitoare la modificarea Codului muncii;salariatul temporar sa primeasca acelasi salariu ca cel care are contract individual de munca pe perioada nedeterminata si este angajat in firma de 10 ani.Adica trebuie sa aiba salariul de incadrare la fel sau banii care ii ia in mana sa fie la fel.
De exemplu am in firma manipulanti marfa pe perioada determinata si nedeterminata:cel pe perioada nedeterminata are salariul 1500ron net, iar cel pe perioada determinata 1000 ron net.

Multumesc pentru ajutor

Adaugata in: Codul Muncii Modificari
Claudia Clau
 User  Claudia Clau
a intrebat la 26 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2015
Sa clarificam: Salariatul temporar este persoana care a ?ncheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara,
Art. 88 Codul muncii
(1) Munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a ?ncheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.
(2) Salariatul temporar este persoana care a ?ncheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara,
?n vederea punerii sale la dispozitia unui utilizator pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.
(3) Agentul de munca temporara este persoana juridica, autorizata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, care ?ncheie contracte de munca temporara cu salariati temporari, pentru a-i pune la dispozitia utilizatorului, pentru a lucra pe perioada stabilita de contractul de punere la dispozitie sub supravegherea si conducerea acestuia. Conditiile de functionare a agentului de munca temporara, precum si procedura de autorizare se stabilesc prin hotar?re a Guvernului.
(4) Utilizatorul este persoana fizica sau juridica pentru care si sub supravegherea si conducerea careia munceste temporar un salariat temporar pus la dispozitie de agentul de munca temporara.
(5) Misiunea de munca temporara ?nseamna acea perioada ?n care salariatul temporar este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia, pentru executarea unei sarcini precise si cu caracter temporar.
Contractul individual de munca pe durata determinata
Art. 82
(1) Prin derogare de la regula prevazuta la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, ?n cazurile si ?n conditiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata.
Si acum modificarile din Codului muncii:
Art 92 Codul muncii
(3) Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara cu cea a salariatului temporar.
(4) In masura in care utilizatorul nu are angajat un astfel de salariat, salariul primit de salariatul temporar va fi stabilit luandu-se in considerare salariul unei persoane angajate cu contract individual de munca si care presteaza aceeasi munca sau una similara, astfel cum este stabilit prin contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul utilizatorului.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024