ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Serviciu de 24 de ore, la dispecerat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca o persoana [functionar public] , lucreaza in ture de 24 ore, in acest interval are dreptul legal la repaus, mai precis la ore de somn? Daca da, cate ore si in ce perioada [ziua sau noaptea]. In ce lege se stipuleaza cele aratate mai sus?

Adaugata in: Codul Muncii
Ovi Azram
 User  Ovi Azram
a intrebat la 03 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gheorghe Sarbu
 User Gheorghe Sarbu
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Mar. 2013
In general firmele de paza nu respecta Codul muncii;eu am facut sesizare la ITM si mi-au dat raspuns ca societatea nu a vrut sa puna la dispozitie organelor de control de la ITM documentele si ITMul le-a dat amenda numai pt. refuzul acesta,desi sunt mai multe ilegalitati la aceasta societate(salariatii nu semneaza stat de plata,se executa serviciu de 24 ore,sunt oameni angajati fara indeplinirea conditiilor necesare la o firma de paza,sunt obligati sa execute activitati contrare legilor in vigoare ,nu exista pontaj,etc)
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2013
Nu este legal in primul rand sa lucreze ture de 24 de ore. Dupa un program de 12 ore salariatul are dreptul la un repaus de 24 de ore, asa cum prevede Codul muncii. Deci dupa 12 ore lucrate nu ar trebui sa urmeze alte 12 ore de lucru. Facati o sesizare catre ITM privind incalcarea legii referitor la programul de lucru al salariatului.

In plus, ar trebui sa aveti si repaus saptamanal de doua zile consecutive, iar daca aceste zile nu sunt sambata si duminica, pentru zilele de weekend lucrate salaraitul are dreptul la un spor stabilit prin CCM sau CIM, in functie de caz.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024