ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

situatie cu privire la reintegrarea în funcţia anterior


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am castigat in instanta "reintegrarea contestatorului în funcţia anterior deţinută emiterii actului anulat. Obligă pârâta la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul în temeiul contractului individual de muncă, de la data concedierii şi până la data reintegrării efective".

Intrebari:

1. am un credit contractat initial pe conditii de staff, dupa concediere acest credit a fost trecut pe conditii standard, iar in acest moment este pe restanta si urmeaza sa fie in executare silita. Avand in vedere faptul ca, in decizia data de instanta se mentioneaza "şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul în temeiul contractului individual de muncă" in mod normal acest credit n-ar trebuii retrecut pe conditiile staff, iar restantele aferente sa fie anulate?

2. despăgubirile egale cu salariile pot fi poprite in cazul in care exista o decizie a instantei prin care se prevede poprire pe salariu 1/3 (mentionez ca, poprirea a venit in perioada cat eram in preaviz, iar din ultimul salariu primit angajatorul a retinut 1/3)? angajatorul are obligatia ca in momentul reintegrarii sa faca poprire retroactiv?

3. la ce data se vireaza despăgubiri egale cu salariile? exista un termen stipulat in lege? sau angajatorul are obligatia sa vireze suma aferenta in aceeas zi in care se face reintegrarea?

4. daca in ziua reintegrarii formulez o cerere prin care solicit ca aceste despagubiri sa fie virate in alt cont decat cel de salariu sau sa fie platite in numerar, angajatorul are obligatia de-a respecta cererea?

Multumesc,
O zi placuta




Andrei Neagoe
 User  Andrei Neagoe
a intrebat la 10 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrei Neagoe
 User Andrei Neagoe
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Apr. 2014
1. se poate emite o decizie de reintegrare de care angajator daca hotararea judecatoreasca n-a fost redactata?
2. daca se emite o astfel de decizie de reintegrare de catre angajator fostul/actualul salariat este obligat s-o respecte (chiar daca nu este de acord cu acesta), iar angajatorul n-a fost de acord cu completarile aduse de fostul/actualul salariat (o astfel de decizie de reintegrare este unilaterala)?
3. *Despagubiri: reprezinta suma de bani stabilita prin hotarare judecatoreasca, pe care debitorul unei obligatii contractuale neexecutate sau a unei fapte ilicite prejudiciabile, este obligat sa o plateasca creditorului sau victimei prejudiciului, in scopul repararii pagubelor produse.
*Drepturile salariale reprezinta contraprestaţia muncii depuse de salariat ?n baza contractului individual de muncă
Cum interpretam "despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate" se considera drepturi salariale sau se considera despagubiri?
4. despăgubirile rezultate in baza unei hotararii judecatoresti pot fi poprite de catre un executor judecatoresc (avand in vedere faptul ca exista o poprire activa asupra veniturilor prezente, viitoare etc.)?
5. in cazul in care in contractul colectiv de munca se mentioneaza faptul ca angajatul incaseaza salariu in contul curent....se poate schimba incasarea ""despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate" in alt cont sau numerar?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andrei Neagoe la 14 Apr. 2014
Sunt drepturile salariale pe care le-ati fi primit in perioada cuprinsa intre incetarea raportului de munca si data reintegrarii sau a deciziei instantei de judecata, in functie de caz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrei Neagoe
 User Andrei Neagoe
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Apr. 2014
din punct de vedere legal despăgubirile egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate sunt considerate drepturi salariale? sau sunt de natura juridică diferită (avand in vedere faptul ca, angajatorul n-are cum sa aive state de plata pe lunile respective pentru ca nu s-a facut potajul pe acele luni)?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Apr. 2014
1. Nu stiu ce sa va spun legat de acel credit, insa dupa parerea mea problema ar trebui solutionata cu banca de la care ati luat acest credit. El nu reprezinta un drept de natura salariala, ca atare instanta, prin hotararea emisa, nu poate stabili stingerea creditului. Drepturile de natura salariala inseamna salariul de baza, sporuri, indemnizatii, prime, pe scurt salariul brut lunar si dreptul la concediul de odihna.

2. Poprirea se stabileste intr-adevar prin instanta de regula, producand efecte de la data emiterii ei. Daca poprirea are ca data de pornire data incetarii contractului de munca atunci angajatorul poate face aceasta poprire retroactiv, dupa parerea mea.

3. Daca nu apare in hotararea emisa de instanta o data anume, atunci plata se va face la data stabilita pentru acordarea salariului, conform Regulamentului Intern.

4. Da, angajatorul plateste sumele in forma solicitata de salariat in mod normal, nu va poate forta sa le primiti intr-un cont sau acelasi cont ca si pana atunci si nici sa le primiti sau nu in numerar. Pentru situatia din urma ar trebui sa semnati un stat de plata ca sa se faca dovada acordarii acestor sume.

Pentru informatii strict juridice puteti sa discutiati si cu colegii mei prezenti pe clubjuridic.ro

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024