ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Specializare in Germania


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!

Am fost trimis la specializare in Germania 6 luni intrebare:
- firma la care sun angajat si m-a trimis la specializare este obligata sa-mi libereze un certificate de absolvire a acelei specializarii si nota sau calificativul obtinut?

- angajatorul este obligat si in cat timp de la absolvirea specializarii sa mentioneze in revisal si cum pot verifica aceasta?

Mentionez aceasta intrucat daca nu mai doresc sa raman in aceasta firma 3 ani sunt obligat la plata unei sume care ar fii contravaloarea specializarii semnand un act aditional dar nu este nicidecum un act aditional da specializare ci un fel de angajament.
Doresc sa mentionez ca am primit pe timpul specializarii diurna iar specializarea in Gernania a fost doar productie cu norma.

Va multumesc pentru timpul acordat .Cu mult respect

Teodot Popa
 User  Teodot Popa
a intrebat la 08 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Teodot Popa
 User Teodot Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mai. 2013

Buna seara, va multumesc de raspuns
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mai. 2013
Certificatul de absolvire se elibereaza de catre insitutia care v-a predat cursul, nu este treaba angajatorului sa faca acest lucru. La fel cum nu el va da nota pentru absolvirea lui.

Absolvirea cursului nu se opereaza in Revisal. La dosarul de personal se depune o copie a certificatului, atat. In revisal se introduc DOAR contractele de munca, elementele lor de baza: functie, timp de lucru, durata, salariu, sporuri.

Actul aditional se semneaza anterior inceperii cursului, intotdeauna. Daca nu sunteti de acord cu termenii actului, atunci nu il semnati si solicitati o renegociere. Insa daca este vorba de o formare profesionala initiata de angajator, el este cel care stabileste conditiile iar in cazul refuzalui foarte probabil sa nu mai urmati acel curs la initiativa angajatorului. Dar daca postul pe care il ocupati necesita calificare, refuzul dvs de a face acest pas poate atrage chiar si nulitatea contractului, nefiind indeplinite toate conditiile necesare incheierii lui.

Din ce spuneti dvs in final insa inteleg ca ati lucrat de fapt, si nu ca ati fost la curs. Caz in care nu se justifica acel act aditional pentru formare profesionala. Ceva este in neregula acolo.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton violeta Georgescu alexei delimart adriana iancu Viviana Serni George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024