ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

studiile superioare, masteru = vechime in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


studiile universitare, masterul, frecventate la zi,se considera vechime in munca?cum dovedesc(trebuie adeverinta) si unde depun actele doveditoare,
Cu stima, Victoria Baluta

Adaugata in: Codul Muncii
Baluta Victoria
 User  Baluta Victoria
a intrebat la 13 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Sorinel-Valentin dobre la 18 Iun. 2014
Dovada absolvirii unei institutii de invatamant acreditate se face prin diploma obtinuta si eventual foaia matricola. Adeverinta ar trebui sa fie necesara doar daca nu aveti diploma sau daca se cere dovada absolvirii reale a institutiei, pornind de la premisa ca au exista cativa ani in care s-au vandut diplome de studii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorinel-valentin Dobre
 User Sorinel-valentin Dobre
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iun. 2014
Buna ziua d-na Popa ! Sunteti sigura ca dovada este diploma de absolvire a cursurilor superioare ? Stiu din mai multe surse ca , desi am diploma , am foaia matricola , la pensionare li s-a solicitat o adeverinta de la facultatea respectiva ! La efectuarea stagiului militar sper ca e suficient livretul militar ? O zi excelenta !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2014
Studiile reprezinta stagiu asimilat pensionarii atat timp cat pe perioada lor nu ati realizat venituri supuse platii contributiei pentru pensie, perioada de studii nu este vechime in munca. Dovada se face prin diploma obtinuta ca urmare absolvirii scolii in conditiile legii invatamantului in vigoare la acel moment.

Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
.............
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
...................

(2) Asiguratii care au absolvit mai multe institutii de invatamant superior, conform prevederilor alin. (1) lit. b), beneficiaza de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii, la alegere.
(3) Persoanele prevazute la alin. (1) beneficiaza de perioadele asimilate daca in aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare in conditiile prezentei legi.
(4) Perioadele asimilate prevazute la alin. (1) se valorifica pentru obtinerea prestatiilor de asigurari sociale in conditiile prevazute de prezenta lege.

Vechimea in munca este data de munca prestata in baza unui contract individual de munca sau de perioade recunoscute de lege drept vechime in munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024