ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare activitate in timpul concediului crestere copil 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pana in luna noiembrie 2013 sunt in concediu crestere copil 2 ani. Incepand cu data de 30.04.2013 societatea la care am lucrat isi suspenda activitatea pe perioada nedeterminata si face concediere individuala pentru fiecare angajat in parte( societatea are 19 angajati). Societate este pe actiuni, cu patronat grecesc si directorul general roman ( prin contract de mandat , contract care incheie odata cu supendarea activitatii firmei). Deci in Romania nu mai ramane niciun reprezentant legal. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie tinand cont de faptul ca in momentul incheieri concediului crestere copil nu va ma exista nimeni in tara ca sa-mi incheie situatia la aceasta societate? Daca vreau sa-mi reiau activitatea la o alta societate mai devremede incheiere concediului crestere copil ( dupa ce acesta firma isi suspenda activitatea, ex . in luna iunie) cum procedez, cui ma adresez?

Laura Georgiana
 User  Laura Georgiana
a intrebat la 04 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2013
Fiind vorba de suspendarea activitatii, daca nu apare o reorganizare judiciara sau falimentul firmei angajatorul nu va poate concedia, si nu va putea face acest lucru timp de inca 6 luni dupa ce reveniti definitiv din CIC (dupa implinirea varstei de 2 ani).

Pentru concediere individuala pe motiv neimputabil dvs. ar trebui sa primiti un preaviz de minim 20 de zile lucratoare si sa fiti notificata in prealabil. Dar in mod normal preavizul ar urma concediului, pentru ca angajatorul nu va poate forta sa reveniti in timpul CIC chiar si pentru preaviz, cat timp nu este in reogranizare sau procedura de faliment. Daca insa societatea se dizolva atunci intervin incetari de drept ca urmare a dizolvarii iar dvs veti primi (sau asa ar trebui sa se intample) o decizie de incetare. Dar inteleg ca nu este cazul momentan.

Puteti sa va incadrati si mai devreme de finalizarea CIC la o alta societate, caz in care fie societatea va suspenda contractul pentru perioada ramasa din CIC, fie reveniti in activitate si eventual solicitati stimulentul de insertie, daca activitatea este reluata inainte de 2 ani dar dupa varsta de un an a copilului. Daca aveti deja contract cu acea firma si este suspendat pentru CIC atunci transmiteti o cerere de reluare a activitatii, cu data la care doriti sa reveniti, catre angajator si in baza ei va reluati activitatea. Solicitati incetarea CIC si la firma care intra in suspendare, apoi puteti cere incetare cu acordul partilor ca sa nu mai efectuati preaviz. Foarte probabil ca angajatorul sa va aprobe daca suspenda deja activitatea pe motive economice. Totusi, daca luati in calcul si varianta somajului si nu va incadrati in munca inainte de finalizarea CIC sau dupa, acordul partilor va anula acest drept, la fel si demisia.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024