ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare cim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La suspendarea unui cim se fac 2 decizii: una de suspendare si una de incetare suspendare? Pe care o trecem in revisal, si cu ce data se face fiecare daca de exemplu perioada de suspendare este 11.01-19.01?

Adaugata in: Codul Muncii
Elena Popa
 User  Elena Popa
a intrebat la 26 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Popa
 User Elena Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Ian. 2013
Multumesc foarte mult ! Revisalul asta ne da dureri de cap, unde cum si cind trebuie sa scrii. Ne sinteti de mare ajutor. Multumim!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului elena popa la 29 Ian. 2013
Da, puteti face doar decizia de suspendare a CIM, incetarea suspendarii avand acelasi temei daca nu va solicita salariatul sa revina mai devreme. Chiar daca data de 19 este zi nelucratoare, suspendarea inceteaza atunci pentru ca ea este calculata in zile calendaristice, nu lucratoare. Operati incetarea suspendarii in data de 21.01, luni cu data incetarii pe 19.01.

Oricum, din intrebarea dvs inteleg ca nu ati operat suspendarea deloc iar salariatul s-a intors deja la lucru, azi fiind 29. Ceea ce inseamna ca puteti opera toata perioada de suspendare acum, cu tot cu incetare, fiind respectat acel termen de 20 de zile lucratoare prevazut de HG 500/2011.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Popa
 User Elena Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Ian. 2013
-Greseala mea am scris 19.01 in loc de vineri 18.01.2013. Scuze!
Trebuiesc doua neaparat? Nu se poate doar una "... se suspenda cim al salariatului incepand cu data 11.01.2013 pana in data 18.01.2013..." , decizie facuta in data de 18.01.13 sau 11.01.13 ? Si data de 19.01.2013 nu poate fi data de incetare suspendare pt ca este simbata si noi nu lucram deci va fi data de luni 21.01.2013, nu?
Cum adica:" Incetarea suspendarii se opereaza in ziua in care salariatul revine la lucru, pentru a reactiva contractul lui." ? Unde sunt cele 20 de zile lucratoare? Revisal ma lasa sa operez si acum. Sunt confuza, este vreo problema de eventuala amenda si cu asta?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2013
Decizie de incetare a suspendarii se intocmeste de regula cand intervine sfarsitul suspendarii anterior termenului stabilit initial prin decizia de suspendare.

Data de inceput a suspendarii este data de 11.01, aceasta este si data de la care se calculeaza cele 20 de zile lucratoare in care trebuie operata suspendarea in Revisal si transmisa catre ITM. Data de 19.01 este data la care ia sfarsit suspendarea, ultima zi de suspendare, iar in data de 20.01 suspendarea inceteaza, fiind ziua in care salariatul isi reia activitatea. Incetarea suspendarii se opereaza in ziua in care salariatul revine la lucru, pentru a reactiva contractul lui. Altfel contractul va figura in continuare suspendat cf. Revisal. Se transmite catre ITM oprarea incetarii in aceeasi zi.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024