ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Termen preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am si eu o nelamurire ... acum 2 zile am depus cererea de incetare a contractului de munca si nu am primit nici un preaviz cu toate ca in CIM aveam dreptul la 20 de zile lucratoare. Ce as putea face in acest caz?

Adaugata in: Codul Muncii
Iuliana Maria Rotar
 User  Iuliana Maria Rotar
a intrebat la 15 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iuliana Maria Rotar
 User Iuliana Maria Rotar
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Nov. 2012
Nu am avut nici o zi de preaviz (motivul angajatorului a fost "numai daca vreau eu iti dau preaviz.")
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2012
Pentru demisie nu trebuie sa primiti niciun raspuns, ea nu se aproba. Angajatorul pur si simplu o inregistreaza si nu are voie sa respinga cererea de demisie. Rugati angajatorul sa va dea un numar de inregistrare pentru demisia pe care ati inmanat-o acum doua zile. Dupa inmanarea cererii de demisie dvs ati intrat in preaviz, cu ziua imediat urmatoare.


Codul muncii republicat - Legea 53/2003

Sectiunea 8 - Demisia

Art. 81
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2012
La solicitarea dumneavoastra de incetare a CIM nu poate fi decat o incetare cu acordul partilor art 55 b din codul muncii republicat sau cerere de demisie cu un preaviz ce nu poate fi mai mare de 20 zile lucratoare pentru functii de executie art 81 .Angajatorul v-ar da preaviz numai in caz de concediere pe restructurare de post art 65 al.1 , si in baza art 61litera c sau d.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024