ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Terminarea celor 2 ani de concediu maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am o intrebare dupa terminare celor doi ani de concediu maternal, angajatorul este sau nu obligat sa te primeasca cele 6 luni la munca? Are vreo importanta ca sunt pe codul vechi sau nu ? atunci cind s-a votat noul cod eram deja in concediu de crestere a copiluluiAdaugata in: Codul Muncii
Dana Tudorache
 User  Dana Tudorache
a intrebat la 17 Ian. 2012
Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Timpul de munca si Programul de lucru: 7 Studii de caz pentru 2021"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2012
Presupun ca va referiti la o eventuala situatie de incetare a contractului de munca dupa revenirea din concediul crestere copil. OUG 96/2003 si OUG 111/2010 prevad ca angajatorul intr-adevar nu poate concedia salariata revenita din CIC timp de 6 luni. Aceasta prevedere nu se aplica insa in situatia in care angajatorul se afla in reorganizare judiciara, faliment sau se desfiinteaza postul pe care il ocupati. Nu are nici o importanta faptul ca ati intrat in CIC pe codul muncii vechi, aceste prevederi fiind prevazute in alte acte normative aflate in vigoare si inainte de modificarea codului.

OUG 96/2003 - Art. 21

1 Este interzis angajatorului s?? dispun?? ??ncetarea raporturilor de munc?? sau de serviciu ??n cazul:
a salariatei prev??zute la art. 2 lit. c-e, din motive care au leg??tur?? direct?? cu starea sa;
b salariatei care se afl?? ??n concediul de risc maternal;
c salariatei care se afl?? ??n concediul de maternitate;
d salariatei care se afl?? ??n concediul pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la 2 ani sau, ??n cazul copilului cu handicap, ??n v??rst?? de p??n?? la 3 ani;
e salariatei care se afl?? ??n concediul pentru ??ngrijirea copilului bolnav ??n v??rst?? de p??n?? la 7 ani sau, ??n cazul copilului cu handicap, ??n v??rst?? de p??n?? la 18 ani.
2 Interdic??ia prev??zut?? la alin. 1 lit. b-e se extinde o singur?? dat?? cu p??n?? la 6 luni, dup?? revenirea salariatei ??n unitate.
3 Dispozi??iile alin. 1 nu se aplic?? ??n cazul concedierilor pe motive economice ce rezult?? din desfiin??area postului ocupat de salariat??, ca urmare a dificult????ilor economice, a transform??rilor tehnologice sau a reorganiz??rii angajatorului, ??n condi??iile legii.

OUG 111/2010 - ART. 25

2 Este interzis angajatorului s?? dispun?? ??ncetarea raporturilor de munc?? sau de serviciu ??n cazul:
a salariatei/salariatului care se afl?? ??n concediu pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la un an, respectiv 3 ani, ??n cazul copilului cu handicap;
b salariatei/salariatului care se afl?? ??n plata stimulentului de inser??ie prev??zut la art. 7.
3 Interdic??ia prev??zut?? la alin. 2 se extinde, o singur?? dat??, cu p??n?? la 6 luni dup?? revenirea definitiv?? a salariatei/salariatului ??n unitate.
4 Prevederile alin. 2 ??i 3 nu se aplic?? ??n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganiz??rii judiciare sau a falimentului angajatorului, ??n condi??iile legii.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2021