ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

timp efectiv de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,in cadrul firmei programul incepe la ora 6.30 cand preluam masina si ne deplasam in localitate si imprejurimi la distante intre 5-200 km.Tura se incheie dupa 13-15 ore pontandu-se doar 8 ore.Conducerea nu considera diferenta de ore ca fiind ore suplimemtare motivand ca deplasarea dintr- o localitate in alta nu este timp efectiv de munca,nu le plateste,platind diurna care tine loc de plata orelor suplimentare cf.CCM.Asa se ajunge ca lunar sa se acumuleze 40-60 ore neplatite.Este legal cum se procedeaza?

Adaugata in: Codul Muncii
Iulian Tudorie
 User  Iulian Tudorie
a intrebat la 30 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulian Tudorie
 User Iulian Tudorie
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Iun. 2014
Multumesc pentru raspuns,completez-firma are ca activitate transport valori,eu sant conducator auto si nu facem nici un km in tara fara sa avem incarcatura.aduce ceva nou aceasta precizare ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iun. 2014
Nu stiu despre ce tip de activitate este vorba pentru ca nu apare aceasta mentiune in speta relatata. Dar daca este vorba de o pozitie de sofer atunci aceste ore ar trebui sa faca parte din programul de lucru. Daca insa este vorba de o deplasare in interes de serviciu, in alt oras unde ar trebui sa derulati activitate atunci aceste ore intr-adevar nu intra in programul de lucru, ci doar perioada in care desfasurati efectiv activiate. Timpul de deplasare la si de la locul de munca, fie el si temporar in alt oras prin delegare, nu face parte din programul de lucru platit. Daca primiti diurna inteleg ca este vorba de o delegare, deci ar cam fi in legalitate.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024