ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

timp redus de munca in perioada de preaviz demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am un salariat care si-a dat demisia dar care doreste sa vina la servici doar 1 ora /zi in loc de 4 ore/zi cum este in contractul de munca. Mentionez ca managerul societatii este de acord cu acest lucru. Este ok sa lucreze asa sau trebuie neaparat sa isi respecte programul de lucru avand in vedere ca este in preaviz?
Va multumesc anticipat.
Paste Fericit!
Alexandra Oana

Adaugata in: Codul Muncii
Alexandra Oana
 User  Alexandra Oana
a intrebat la 13 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Apr. 2012
Aici inteleg ca este vorba de optiunea salariatului de a i se reduce timpul de lucru si nu de cea a angajatorului de a inceta mai repede raportul de munca pentru ca nu mai are nevoie de acel salariat. De asemenea, de regula art 81 se aplica atunci cand angajatul este cel care solicita incetarea fara preaviz, caz in care se poate ajunge la incetare prin acordul partilor. Astfel ca in cazul de fata opinia mea este ca se poate merge pe modificarea propgramului de lucru, fie si prin act aditional - dat fiind faptul ca pe perioada preavizului CIM isi produce in continuare efectele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2012
In conditiile in care nu mai este necesara prezenta la lucru a salariatului, puteti sa-i incetati CIM cu respectarea articolului 81, alineatul 7 di codul muncii republicat
.ART 81 din CM republicat


7 Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Apr. 2012
Verificati daca in CCM la nivel de unitate nu exista cumva o clauza referitoare la acest lucru, puteti face uz de ea. In caz contrar, daca ambele parti sunt de acrod cu aceasta, modificare atunci se poate semna un acord cu salariatul din care sa reiasa ca superiorul / angajatorul este de acord cu reducerea programului de lucru pe perioada preavuzului de la 4 ore la 1 ora. Astfel il veti putea ponta pentru 1 ora in loc de 4/zi, fara a avea probleme din punct de vedere legal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Apr. 2012
Timpul de lucru negociat prin CIM trebuie respectat. Daca nu a intervenit niciun act aditional de modificare a timpului de lucru anterior demisiei , salariatul, are obligatia sa respecte programul de lucru si trebuie platit corespunzator timpului de lucru prestat pe baza contractului . Programul de lucru pentru CIM cu timp partial poate fi pus de acord de parti, in sensul ca salariatul poate sa presteze intr-o zi 8 ore si in ziua urmatoare sa fie liber. Important este ca la un timp de lucru de 4 ore sa aiba lucrate 20 de ore pe saptamana.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni George Andreescu Radu Anton Marius Ion G Stancu violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024