ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Abuz si intimidare pentru semnare incetare contract de munca conf art 55 alin b


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In urma unei sesizari facute de un client privind mancarea comandata, mama mea a oferit alternativa un alt fel de mancare si si-a cerut scuze in numele companiei.
Clientul a revenit si cu al doile fel primit insa sesizarea a fost preluata de alte persoane( inclusiv managerul departamentului) , mama servind alti clienti.
In urmatoarele 10 minute mama a fost chemata la HR unde i s-a adus la cunostiinta faptul ca, din acel moment inceteaza orice relatie contractuala cu angajatorul deoarece acesta i-a desfacut contractul de munca.
Atat personalul HR (3 persoane) cat si managerul direct au obligat-o sa semnze documentele prin care i se aduce la cunostiinta acest lucru.Mama a refuzat pe motiv ca nu avea ochelarii de vedere si nu vedea ce semneaza insa, au constrans-o si in cele din urma a semnat.
Ulterior , cand a putut sa ajunga la ochelari a constatat ca a fost obligata sa semneze incetarea ctr de munca in baza articolului 55alin. b din codul muncii, prin care ea solicita incetarea contractului de munca cu acordul partilor.
Cu toate ca a refuzat sa semneze, nestiind ce contin documentele, personalul de la departamentul HR a sustinut ca semneaza faptul ca a luat la cunostiinte desfacerea ctr de munca .
In contextul in care, a fost fortata sa semneze , a fost informata eronat asupra ceea ce semnzea si nu a fost lasa sa mearga dupa ochelari cum se procedeaza?
Mentionez faptul ca, o persoana de 60 de ani, vaduva, nu are fara alte venituri, nu are nici un motiv sa ceara incetarea contractului.
Mai avea cateva luni pana cand putea sa isi depuna dosarul de pensie .Cum ne sfatuiti sa procedam in acest caz?
Facem sesizare la ITM, angajam avocat ?
Multumesc


Adela Radu
 User  Adela Radu
a intrebat la 02 Oct. 2023
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024