ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta de somaj ,acte doveditoare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am intrat in somaj din data de 02.04.2014 si nu am primit nici un act doveditor cu care pot sa benefiziezi indemnizatie de somaj ,privind raspunsul de la societate ca nu au timp suficient sa mi complecteze actele!Intrebarea este exista vreo lege sa oblige Societatea sa-mi elibereze actele deorece o sa pierd luna asta banii de somaj.
Multumesc!

Adaugata in: Concediere
Andritoi Katalin
 User  Andritoi Katalin
a intrebat la 03 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andritoi Katalin la 14 Apr. 2014
Actele se pot depune in 12 luni lucratoare de la data incetarii contractului. Ca sa puteti beneficia de indemnizatie din ziua incetarii ar trebui depus dosarul in termen de 10 zile de la data respectiva. Daca depuneti dosarul dupa scurgerea celor 10 zile, indemnizatia se va acorda incepand cu data depunerii solicitarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andritoi Katalin
 User Andritoi Katalin
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Apr. 2014
Buna ziua!M-am referit ca am intrat in somaj ca am semnat nota de lichidare dupa un preaviz de 20 zile motivul concediere este reorganizare asa ca nu este imputabil pentru mine ,dar inca nu am primit actele din data de 02.04.2014 pentru care ma ingrijorez.legea cat da dreptul la angajator sa intarzie cu actele ce trebuie depuse la AJOFM?
Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2014
De la data incetarii raportului de munca puteti depune dosarul in termen de 10 zile astfel incat sa puteti beneficia de indemnizatie incepand cu acea data, adica pana in data de 11 aprilie inclusiv. Daca nu reusiti sa va incadrati in acest termen aveti la dispoztiei 12 luni de la data incetarii pentru depunerea cererii, termen dupa care dreptul se va prescrie.

Angajatorul este obligat prin Codului muncii sa va elibereze documentele solicitate, cu atat mai mult daca temeiul incetarii va permite accesarea dreptului la indemnzatie de somaj, cat timp este vorba de un motiv neimputabil dvs.

Daca agentia de somaj v-a aprobat dosarul incepand cu data de 2 aprilie, atunci sunteti in somaj si nu ar trebui sa pierdeti indemnizatia. Nu stiu exact ce inseamna ca ati intrat in somaj, daca aceea este data incetarii sau daca aceea este data aprobarii unui dosar pentru indemnizatie.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024