ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Codul muncii. Preaviz dupa concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

Baietelul meu a facut 2 ani pe 6 iunie iar pe 7 iunie, dupa ce am facut cererea de reangajare, mi s-a adus la cunostinta ca sunt in preaviz 20 zile dupa care voi fi bagata in somaj.

M-am dus la servici cu 3 luni mai devremeam lucrat "la negru" pentru ca m-au sunat ca aveau nevoie. Iar acum mi s-a parut o marsavie ce au facut ei si salariile de mizerie pe care mi le ofera drept compensatie.

Am semnat decizia in care mi se specifica ca mi se vor oferi si 2 sal compensatorii.
Insa nu inteleg cum pot spune ca postul meu s-a desfiintat daca mai sunt si alti colegi care lucreaza incadrati in aceeasi functie pe care am avut-o si eu. Nu exista nici o lege care sa ii oblige sa ma "reangajeze" sau sa imi ofere un alt post in firma?

Va multumesc anticipat


Elena Barbu
 User  Elena Barbu
a intrebat la 22 Iul. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
G Stancu
 Consultant G Stancu
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2011

Potrivit prevederilor Codului muncii, concedierea pentru motive ce nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia. Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.

Doar daca se dispune concedierea pentru necorespundere profesionala locului de munca in care salariatul este incadrat, angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de specialistul de medicina a muncii.

Este important sa observati in decizia de concediere care au fost motivele pentru care ati fost concediata, dar avand in vedere faptul ca ati semnat respectiva decizie, aceasta inseamna ca v-ati dat expres consimtamantul in legatura cu hotararea angajatorului si cu conditiile stabilite de acesta.

In situatia in care considerati concedierea ca fiind efectuata in mod netemeinic sau nelegal, aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata solicitandu-i anularea deciziei si obligarea angajatorului la plate unei despagubiri.

Alte intrebari despre Concediere