ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediat verbal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am fost concediat verbal de la o firma pe motiv ca la inventar am iesit lipsa. Nu am primit niciun document de la firma, mi-au oprit masina de serviciu, produsele (pentru ele am semnat proces verbal de predare-primire). Nu am semnat nicio decizie de concediere.
Pana in momentul in care primesc acea decizie prin care sa aflu exact motivul legal de concediere, mai sunt angajat al acelei firme?
Ce drepturi am pana la primirea deciziei? Mentionez ca am fost numit hot fara sa sustrag nimic din marfa si am dat o declaratie la politie ca nu am primit marfa pe care ei o declara. La primul inventar initial tot pe minus iesisem, dar s-a reglat (facusera ei o greseala). Nici atunci ca si acum nu am primit niciun document.
Si o a doua intrebare, contractul meu de munca a ramas in masina firmei, nu m-au lasat sa-l iau. Pot cere sa mi se returneze?

Iancu Catalin
 User  Iancu Catalin
a intrebat la 25 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iancu Catalin
 User Iancu Catalin
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Feb. 2013
Multumesc frumos pentru raspuns.
As mai avea o intrebare, ma pot angaja la alta firma cu 8 ore din moment ce oficial aici sunt inca angajat?
Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2013
Da, sigur ca sunteti in continuare angajat. Incetarea contractului de munca trebuie sa aiba loc printr-un document scris, este consecinta juridica a incheirii CIM in forma scrisa. Pana la primirea deciziei contractul de munca functioneaza ca si pana atunci, nu este nimic diferit. Aveti aceleasi drepturi si primiti in continuare salariul corespunzatorii activititatii prestate.

Referitor la contractul de munca, da, sunt obligati sa va dea un exemplar original semnat de ambele parti. Insa ca un sfat de viitor, incercati sa va pastrati documentele in locuri foarte personale si nu acolo de unde riscati sa nu le mai recuperati sau sa le pierdeti.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024