ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
- am lucrat timp de 3 ani intr-o companie, iar in luna februarie am fost obligata sa-mi semnez demisia, dandu-mi-se de inteles ca daca nu fac asta, imi vor viata amara pana plec singura;
- am stat in preaviz pana pe 19 februarie si am asteptat sa iau lichidarea
Aici au intervenit problemele...in primul rand mi-au oprit o suma de bani din lichidare fara sa ma anunte, fara sa semnez nimic. Apoi nu cred ca mi-au dat totii banii pe concediu ( nu aveam voie sa luam decat 5-7 zile de concediu pe an ). In momentul in care am fost la sediul companiei, nu am vrut sa semnez decizia de incetare unde se specifica ca eu mai am de luat decat 4 zile de concediu si nici factura fiscala pentru banii opriti ( chipurile sunt minusuri din gestiune ). Atunci au inceput sa ma ameninte ca imi vor face referat la politie pentru furt si...dupa care m-au sunat sa revin pentru a discuta despre nemultumirile mele. Probabil se stiu cu musca pe caciula, firma are mai multe nereguli si nu le-ar conveni un control itm. Imi puteti spune cate zile de concediu ar trebui sa-mi plateasca ( ei au zis ca maxim 21, si nici asa nu e legal dar fiind ''baieti buni'' mi-au platit vreo 25 acum )...eu am calculat si am vreo 31 zile concediu neefectuate din 2011 si 2012) . Multumesc anticipat, o seara frumoasa!

Adaugata in: Concediere
Andreea Cristina
 User  Andreea Cristina
a intrebat la 11 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andreea Cristina la 12 Mar. 2013
Daca ele exista, da, categoric vor fi trecute. Insa nu cred ca o vor face, mai ales ca se stiu cu greseli. Daca insa aveti probleme la incetare, faceti sesizare catre ITM pentru control la fata locului si vedeti daca nu cumva va fi nevoie sa mergeti in instanta pentru a rezolva problemele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea Cristina
 User Andreea Cristina
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2013
Am inteles...totusi mai am o nelamurire : au voie sa treaca in decizia de incetare a contractului faptul ca am datorii la fostul angajator? Asa am fost amenintata, daca nu semnez dispozitia pt banii opriti din lichidare...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andreea Cristina la 12 Mar. 2013
Pentru concediul de odihna oricum nu primiti bonuri de masa, insa problema acolo este ca acele fise de concediu nu sunt semnate si de dvs.

Intr-adevar, retinerile din salariu nu se pot face oricum, nu este legal. Ar trebui o hotarare judecatoreasca sau o poprire, nu e cazul aici. Faceti sesizare catre ITM pentru incalcarea drepturilor legale, insa va recomand sa va pregatiti pentru actiune in instanta, pentru ca numai cu ajutorul lor puteti recupera drepturile salariale neacordate la timp de angajator.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea Cristina
 User Andreea Cristina
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Mar. 2013
Din pacate, suntem mai multi fosti angajati in aceeasi situatie, dar eu singura care a refurat sa semneze acele acte. Maine o sa vad daca imi vor fi platiti toti banii pentru concediu si banii opriti din lichidare ( din cate stiu, nu au voie sa opreasca niciun ban din salariu fara o constatare ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva ) .Problema este ca in aceasta firma se fac programari scriptice pentru concedii, perioade in care angajatii nu isi primesc bonurile de masa si asta tot ca sa fie acoperiti in momentul in care cineva este dat afara... Daca nu rezolv pe cale amiabila, voi face reclamatie la itm.

Va multumesc pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2013
Acolo sunt foarte multe nereguli, nu ar strica un control ITM. Din pacate insa demisia nu o puteti contesta, nu prea aveti cum pentru ca este incetare la initiativa dvs.

Ar trebui sa vi se plateasca toate zilele de CO neefectuate pena la data incetarii. Nu stiu cand ati luat cele 4 zile. Puteti calcula astfel (in functie de nr. de zile CO din contract):

20/12 luni = 1.66 zile CO/ luna
20 zile in 2011
20 in 2012
zile CO pentru lunile lucrate in 2013: 1.5
1.66 x 1.5 = 2 zile CO.

Din totalul zilelor scadeti nr de zile de CO avute in perioada 2011 -2013 si vedeti cate zile aveti neefectuate.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024