ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as dori sa stiu ce drepturi am, sau cum ma pot apara in cazul concedierii, daca am semnat un contract pe durata determinata incepand cu data de 13 octombrie - 13 decembrie 2011, dar eu lucrez in continuare la aceasta firma fara sa semnez prelungirea contractului pe durata determinata sau nedeterminata, fara sa primesc vreun exemplar al contractului respectiv, si fara sa-mi spuna cineva daca se mai prelungeste sau nu acest contract; vor sa ma dea afara dupa o perioada de 9 luni. Mentionez ca lucrez ca bucatar la o firma de catering din Bucuresti. Multumesc anticipat!

Adaugata in: Concediere
Cristina Badila
 User  Cristina Badila
a intrebat la 04 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iul. 2012
Dumneavoastra pe perioada celor 9 luni ati lucrat ilegal, dat fiind faptul ca nu vi s-a prelungit vechiul contract si nici nu vi s-a intocmit un nou contract de munca. In mod normal contractul se incheie anterioar inceperii activitatii, se opereaza si se transmite catre ITM prin Revisal, cel tarziu in ultima zi lucratoare anteriaora celei in care urmeaza sa incepeti activitatea. Faptul ca nu ati semnat contract sau act aditional denota faptul ca lucrati fara forme legale. In cazul unui control atat dvs cat si angajatorul sunteti pasibili de amenda. Angajatorul poate oricand sa va spuna sa plecati dat fiind faptul ca nu exista forme legale si deci nu aveti cum sa contestati decizia. Puteti insa sesiza ITM sau instanta pentru a va recupera drepturile legale pentru ultimele 9 luni.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024