ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere abuziva


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Lucrez in departamentul financiar contabil al unei firme. Suntem 6 (5 angajati si un sef de departament).
Astazi am revenit la birou in urma concediului de odihna efectuat. Tot astazi mi s-a spus ca voi fi data afara in urma restrangerii activitatii. Mentionez ca la noi in departament sunt foarte multe lucrari de facut, ale mele ramanand chiar restante pe cele 2 saptamani cat am fost in concediu conceidu de odihna legal. Doamna de la personal a chemat-o pe sefa mea si i-a spus ca un om trebuie dat afara. Aceasta i-a spus ca nu isi permite sa dea un om afara in conditiile in care chiar i-ar mai trebuie un om pentru ca avem un volum foarte mare de munca. Cu toate acestea s-a mers pe restructurare personal si tot nu s-a tinut cont de parerea directorului economic. O alta problema este ca eu am cel mai mic salariu din departament si o parte din acesta este platit la negru. De asemenea am si probleme de sanatate care nu au afectat programul de lucru. Sunt casatorita si nu am alta sursa de venit. As dori sa stiu daca este legala aceasta concediere. Si care sunt drepturile pe care le am. Multumesc anticipat.

Adaugata in: Concediere
Mihaela Mirzacu
 User  Mihaela Mirzacu
a intrebat la 04 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Mirzacu
 User Mihaela Mirzacu
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Iul. 2012
Multumesc ptr raspuns. Revin cu alte detalii: da, am fost anuntata ca are loc o restructurare de personal. Au fost deja concediati 35 de salariati, vor mai urma 5 persoane si ca postul meu a fost desfiintat. Mentionez ca postul este cel de contabil si mai sunt colegi cu aceesi funcie. Am spus ok...de ce eu? Pe ce criterii s-a desfiintat postul meu...mi s-a raspuns evaziv. Nu s-a tinut cont de vechime ci de lucrarile pe care le face fiecare in parte. Am cerut sa mi se puna la dispozitie planul de restructurare, criteriile, masurile care s-au luat ptr. evitarea concedierilor etc. Mi s-a raspuns ca nu exista nici un plan de restructurare, nici o notificare catre ITM. I-am spus ca dupa ce primesc aceste acte scrise, am dreptul sa le contest la ITM.
Au intervenit prin sefa mea directa. I-au spus sa ma puna la punct...ca daca vreau sa raman in continuare sa lucrez la ei imi vor face viata un calvar...exact acestea au fost expresiile. Intrebarea mea este: ce pot face in aceste conditii ptr a nu-mi fi afectata demnitatea in munca si mai ales ptr. a ma feri de aceste amenintari?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iul. 2012
Legalitatea concedierii se poate dovedi numai de catre instanta de judecata. In decizia de concediere, pe care ar trebui sa o primiti daca nu ati primit-o deja, trebuie sa regasiti mentionata o perioada de preaviz precum si un termen in care sa contestati aceasta decizie, insotit de numele instantei careia ar trebui sa va adresati conform Codului muncii republicat.

Faptul ca o parte din bani ii incasati la negru nu este insa legal, mai ales ca pentru acea suma nu se plateste nici un fel de contributie, ceea ce se va resimiti in timp la stagii precum somaj sau pensii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024