ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere angajat aflat in perioada de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

As avea si eu o intrebare. Daca un angajat aflat inca in perioada de proba nu se mai prezinta la munca, pot sa ii incetez contractul de munca printr-o simpla notificare? Mentionez ca nu reusesc sa il gasesc nici cum. Nu raspunde la telefon. Nu l-am gasit la domiciul lui. Nici rudele lui nu raspund la telefon. Deci nu imi poate semna notificarea de incetare a contractului. Daca o trimit la adresa de domiciliu ca recomandata si se intoarce inapoi ce as putea face? La cate zile de absente nemotivate as putea sa-i incetez contractul? Trebuie sa mai aplic cercetare disciplinara daca e in perioada de proba?

Va multumesc!

Adaugata in: Concediere
Ali Alina
 User  Ali Alina
a intrebat la 20 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2012
Da, puteti. Incetarea in perioada de proba sau la finalul ei se face exclusiv prin notificare scrisa. Este esential insa ca persaoana, salariatul in cauza sa semneze pentru notificarea referitoare la incetare, altfel aceasta nu poate avea loc. Dupa scurgerea perioadei de proba, daca salariatul tot nu se prezinta la lucru, veti fi nevoita sa recurgeti la procedura cercetari disciplinare pentru a-l putea concedia.

Pentru perioada in care salariatul lipseste nemotivat, puteti suspenda contractul de munca pe motivul absentelor nemotivate.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024