ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Concediere fără preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bună seara. Am o întrebare și va rog dacă puteți să mă ajutati. Sunt angajat cu carte de muncă pe perioada nedeterminata. Am fost convocat vineri, să mi se aducă la cunoștința ca firma merge prost și de luni să nu mai vin. Sunt concediat fără preaviz, lăsat în aer de către o firmă care a avut nevoie de agent, iar după 3 luni sau hotărât ca nu le mai trebuie. Nu sunt foarte cunoscător cu legile dar mă gândesc și eu ca nu se poate așa usor. Ce aș putea eu să fac?


Dani Ziman
 User  Dani Ziman
a intrebat la 23 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Ian. 2016
Art. 65 Codul muncii
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.
Masura concedierii se justifica daca se face dovada ca efectiv a avut loc o reorganizare si o restrangere reala, impusa de nevoile unitatii. Va fi luata in considerare numai desfiintarea postului nu si schimbarea denumirii sau suspendarea lui.
Art. 67 Codul muncii
Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.
In conformitate cu art. 75 din Codul Muncii, salariatii care urmeaza afi concediati au dreptul la un termen de preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
Pe durata preavizului angajatul beneficiaza de toate drepturile pe care le are in baza raportului sau de munca,aceste drepturi pot fi: salariul, vechimea in munca si altele.

Alte intrebari despre Concediere