ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere individuala - desfiintarea postului art. 65 (1)


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Ca urmare a hotararii AGA in cadrul firmei s-a decis desfintarea unui post conf. art. 65 (1). In urma acestei decizii s-a intocmit o notificare scrisa in care au fost precizate motivele, perioada de preaviz etc. care a fost comunicata si inmanata salariatului in cauza. Salariatul in cauza are functie de conducere si a refuzat sa citeasca si sa primeasca aceasta notificare, ca urmare nu a semnat ca a luat la cunostinta. S-a prezentat in continuare la locul de munca ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat si spunand ca el nu semneaza nimic.In momentul expirari preavizului salariatul nu s-a mai prezentat la locul de munca. Ce este de facut in aceasta situatie? In ce conditii legale putem sa-i incetam contractul de munca, avand in vedere ca salariatul nu a semnat notificarea si nici nu s-a mai prezentat la lucru. Daca nu a luat la cunostinta se poate face incetarea contractului de munca?

Adaugata in: Concediere
Cristina Burescu
 User  Cristina Burescu
a intrebat la 26 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2012
Decizia de concediere ar fi trebuit semnata de catre salariat, altfel se considera ca salariatul nu a luat la cunostinta despre aceasta concediere si deci nu i s-a adus la cunostinta preavizul legal. Daca nu sunt alte dovezi care sa va confirme anuntarea salariatului privind concedierea, el are castig de cauza, in situatia in care contesta incetarea. Insa, daca nu s-a prezentat la lucru si deci nu a fost in preaviz, el nesemnand pentru luarea la cunostinta in acest sens, neprezentarea la lucru din propria initiativa si fara acordul angajatorului reprezinta absenta nemotivata iar contractul de munca se suspenda, in baza unei decizii de suspendare pentru absente nemotivate. Ulterior se declanseaza procedura de cercetare disciplinara conform legii, se convoaca salariatul in scris iar daca semneaza convocarea si nu se prezinta la data, ora si locul stabilite, puteti dispune direct incetarea fara a mai parcurge cercetarea disciplinara.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024