ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere si lichidare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua....acest caz este incredibil ptr. mine, dar asa s-a intamplat...am o verisoara de la tara, care acum vreo 2 ani s-a angajat la un restaurant la vreo 30 de km de la domiciliul dansei intr-un orasel.
Ea fiind de la tara, s-a bucurat pentru acest post si cand a semnat contractul de munca a semnat si cererea de lichidare, i s-a spus pe atunci ca poate peste doi ani nu va mai fi de lucru si atunci sa nu se mai piarda timpul cu actele....au trecut in jur de 2 ani de atunci, de vreo saptamana patronul i-a spus sa nu mai mearga la lucru, iar pe decizia pe care a primit-o dupa multe vizite la contabil scrie acordul partilor 55b....deci treaba este foarte clara.
Pe atunci si-a semnat lichidarea, iar acum cineva i-a trecut data pe cerere, pt. ca atunci nu se stia cand are de gand patronul sa mai schimbe fetele de la restaurant...bineinteles ca verisoara mea acum a fi vrut somaj daca numai este nevoie de ea, dupa 2 ani de munca
merita, dar s-a trezit cu decizia asta, amintindu-si de cererea de lichidare pe care a semnat-o pe atunci insa probabil fara data.....acum nu benefiziaza de somaj din cauza naivitatii ei si a patronului, care s-a folosit de ea "fiind de la tara", bineinteles ca nu vrea s-o trimita in somaj ca sa poata sa angajeze alte fete.....intrebarea mea este daca ar trebui sa faca sesizare la itm sau nu are rost?
Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Otilia Varga
 User  Otilia Varga
a intrebat la 06 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Otilia Varga
 User Otilia Varga
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Dec. 2012
Da, a semnat lichidarea cu acordul partilor, dar atunci inca nu avea de unde sa stie data lichidarii.Probabil acolo s-a lasat spatiu liber, care a fost completat acum sa patron. Deci data nu este scrisa cu mana verisoarei mele. Am inteles ca in asemenea cazuri o expertiza grafologica poate dovedi acest lucru...Plus ca mai erau vreo 2-3 fete cu care s-a procedat la fel. Ce parere aveti?
Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Dec. 2012
In primul rand lichidarea se semneaza la incetarea contractului de munca, nu in avans, si cu atat mai mult nu in alb. Procedura a fost ilegala de la bun inceput. Ea a semnat probabil un acordul partilor, care din pacate nu poate fi contestat in instanta, se considera ca angajatul a fost de acord cu incetare. E destul de complicata situatia si trista, din pacate intr-adevar a pierdut dreptul la somaj dat fiind acel acord al partilor. O astfel de incetarea anuleaza dreptul salariatului de a beneficia de indemnizatie de somaj, chiar daca are stagiul necesar. Se considera motiv imputabil lui.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024