ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concedieri individuale , angajare pe alte functii in urmatoarele 12 luni?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Conducerea societatii doreste concedierea a doua persoane cu functii de conducere director general adjunct si manager de zona, prin desfiintarea posturilor , motivul este ca societatea nu mai are resursele necesare sustinerii acestor posturi.
Intrebarile mele sunt : concedierea se face din culpa angajatorului, se acorda preavizul de 20 zile lucratoare pt ca angajatii sa beneficieze de somaj , se mai pot face angajari in societate in urmatoarele 12 luni , pentru alte functii , de care societatea ar avea nevoie pe viitor?
Multumesc!

Adaugata in: Concediere
Adriana Precup
 User  Adriana Precup
a intrebat la 22 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Aug. 2014
Concediere din culpa angajatorului nu exista definita astfel in Codul muncii. In cazul de fata daca desfiintati posturile aveti ca temei al incetarii art. 65 (1) din Codul muncii, salariatul avand dreptul la somaj dupa finalizarea preavizului daca indeplineste conditiile prevazute de lege, in special stagiul minim de cotizare necesar.

Puteti face angajari in cadrul societatii, sigur ca da. Nu exista un cadru legal care sa prevada ca atunci cand dispuneti o concediere nu ma puteti angaja alti salariati in unitate, chiar si pe aceleasi posturi reinfiintare. In cazul reinfiintarii insa aveti in vedere termenul de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere, termen in care salariatul poate contesta documentul in instanta. Daca reinfiintati postul mai devreme de acest termen instanta va considera decizia ca fiind dispusa incorect si o poate anula.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024