ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez in domeniul alimentar (restaurant) de 2 ani, acum treburile merg din ce in ce mai prost si aici, ma refer la vanzari, sefii incep cu fel si fel de modalitati de a ne face sa plecam singuri, cel putin asa dau de inteles. De curand ne-a spus ca nu ar vrea sa dea pe nimeni afara insa nu are de unde sa ne mai plateasca si ca ar trebui sa ne dea in concediu fara plata cate o saptamana prin rotatie. Ok, de acord. Ar putea sa ne dea in concediu fara plata pe hartie dar de fapt noi sa fim la serviciu?
De ce intreb ? Pentru ca la un control de la ITM ne-a obligat sa spunem ca am avut altadata cate 2 zile de concediu fara plata. Nu mai spun de ore lucrate peste program, la o zi de concediu de odihna ni se ia o zi jumatate, asa zice ca e corect, nu stiu cum, plus ca suntem subestimate prin felul cum se comporta cu noi, fara a avea drept de repaus, de masa si multe altele.
As dori sa stiu catre cine sa ma adresez si ce documentatie sa citesc pentru a fi mai bine informata; noi nu avem drepturi decat de a munci si a tacea.
Va multumesc si astept raspuns daca se poate.

Adaugata in: Concediere Concedii
Valentina Gheorghe
 User  Valentina Gheorghe
a intrebat la 09 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Oct. 2012
Angajatorul nu va poate da in concediu fara plata, acest tip de concediu se acorda numai la initiativa angajatului, angajatorul nu poate avea initiativa acordarii lui. Practic angajatul ar trebui sa inainteze o cerere pentru concediu fara plata pe care angajatorul sa o aprobe, contractul fiind astfel suspendat prin acordul partilor.

Zilele de concediu de odihna nu se recupereaza, nu imi dau seama cum vi se iau zile din concediu. Nu este clara exprimarea.

Din ce redati dvs insa este clar ca la nivelul respectivului angajator se incalca multe drepturi. Faceti in primul rand o sesizare catre ITM. Daca va strangeti mai multi salariati si faceti o petitie in acest sens e si mai bine. Daca sunt drepturi salariale restante din urma, ele pot fi recuperate, din pacate, numai in instanta. Tot instanta este cea care poate decide daca si in ce cuantum angajatorul ar trebui sa va plateasca daune.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024