ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca nu am cum sa anunt angajatorul de intervenirea unui concediu medical pe motiv ca nu am rude sau cunoscuti, iar eu ma aflu in imposibilitatea de a comunica, fiind intr-o stare foarte grava............angajatorul ma poate demite, urmand ca eu sa contesc in instanta si sa aduc probe, nu ?

Adaugata in: Concediere
Liu Oli
 User  Liu Oli
a intrebat la 09 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului liu oli la 10 Apr. 2015
Asa este, recunosc ca si eu am trait aceste experiente. Si in Romania a exsitat, si cred ca multi angajatori inca o mai folosesc, o declaratie care se completa inainte de angajare si in care era trecut traseul casa - job - casa cat si eventualele persoane de contactat in caz de uregenta. Ar trebui oricum consemnat macar traseul parcurs de angajat pentru un eventual accident de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liu Oli
 User Liu Oli
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Apr. 2015
Nu este SF, este o situatie posibila, chiar daca pare ca drobul de sare. In strainatate asa se procedeaza, in evidenta medicala centralizata pentru fiecare persoana se mentioneaza si 1, 2 persoane prin care se tine legatura in caz de urgenta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului liu oli la 10 Apr. 2015
Se poate dovedi starea dvs. prin documente medicale dupa ce va reveniti. Pentru orice astfel de situatii exista o solutie, desi nu pare. Chiar daca se declanseaza procedura cercetarii disciplinare, cat timp la cercetare va prezentati cu documente prin care sa motivati abenta atunci situatia revine la normal si absentele se vor motiva. Ideal ar fi sa existe cineva trecut in dosarul de personal ca persoana de contact in caz de urgenta. Vecin, familie, prieten... o persoana de incredere trebuie sa existe. Sau pentru o situatie si mai sigura, puteti avea cu dvs o lista cu persoanele care trebuie anuntate in cazul in care patiti ceva. Stiu ca pare SF dar este o cale. Si atunci cu siguranta nu or sa apara probleme.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liu Oli
 User Liu Oli
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Apr. 2015
In intrebare puneam cazul situatiei in care nu pot anunta telefonic sau e-mail -ma aflu in inconstienta sau in operatie, etc...o perioada mai mare de 1 zi, doua........dar eu ma aflu totusi internata. Deci se pune absenta nemotivata si se face o cercetare disciplinara in perioada internarii sau dupa externare..........Dar trebuie sa fiu si eu anuntata de respectiva cercetare disciplinara, nu ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2015
Il puteti anunta telefonic sau prin e-mail, iar certificatul i-l prezentati pana cel tarziu pe data de 5 a lunii urmatoare. Certificatul poate fi trimis si prin curier sau recomandata daca nu reusiti sa ajungeti sa il inmanati personal. Angajatorul va poate ponta nemotivat atat timp cat nu stie ca sunteti in medical si nu are nici certificatul medical in termenu prevazut de lege. O astfel de situatie poate duce la cerecetare disciplinara pe motivul absentarii nemotiovate si chiar la concediere disciplinara, cu respecatara pasilor legali.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion Gratiela Petrescu Viviana Serni George Andreescu alexei delimart G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024