ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum procedez pentru a contesta desfacerea contractului de muncă ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat la o Societate de Curierat cu sediul în București . Eu am fost angajată la Punctul de distribuție CLUJ. In data de 23 iunie am primit preaviz ptr.20 de zile , urmînd ca din data 17 iulie să-mi fie desfăcut contractul de muncă pe motiv de REDUCEREA ACTIVITATII. Incepind cu data de 15 iunie a fost angajat o persoană nouă !!!(șofer curier cu auto personal). Eu am lucrat - șofer-curier cu auto firmei. In data de 15 iulie am primit : DECIZIE DE DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ neștampilată,nedatată și fără nr.de înregistrare și un ACT ADITIONAL privind majorarea salariului. Le-am semnat și returnat la București. De atunci nu am mai primit înapoi NIMIC. Deci nu am decizia de ICM (care era semnată indescifrabil și sria atît:conducătorul unității ) , nu am cartea de muncă și ce acte î-mi mai trebuie pentru întocmirea dosarului de șomaj. CE SĂ FAC ? In perioada preavizului mi sa spus , telefonic , să stau acasă cu mașină cu tot. În această perioadă a lucrat noul angajat(fără contract ..) . Am crezut că pentru perioada de preaviz se consideră C.O pentru acest an deoarece nu am efectut nici o zi. ultima plată salarială am primit în data de 15 iulie = AVANS ptr.luna iunie .

Aurora-lucica Bidian
 User  Aurora-lucica Bidian
a intrebat la 11 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Aug. 2014
Depuneti o plangere la ITM si solicitati un control urgent la sediul angajatorului. Cat timp nu aveti insa o copie semnata de ambele parti a deciziei de incetare nu prea este legala aceasta concediere iar masura pare sa fie destul de abuziva.

Iar pentru salariile neplatite de angajator puteti depune actiune in instanta de judecata.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024