ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizia de concediere nu trebuie sa fie vizata de ITM?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
In caz de concediere abuziva, prin art 65 din codul muncii, am primit decizia de desfacere a contractului de munca o data cu preavizul, deci chiar INAINTE de inceperea preavizului, am fost angajata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, iar dupa expirarea preavizului nu am primit o decizie vizata de ITM. Intrebarea mea este: nu mai era nevoie sa fie vizata si de ITM? Eu ma asteptam ca la sfarsitul perioadei de preaviz sa primesc aceasta decizie inregistrata sau doar in revisal trebuie? Eu nu mai primesc nici o instiintare? Va rog sa ma lamuriti, eu doresc sa contest aceasta decizie abuziva in instanta si trebuie sa stiu cat de legal au procedat!
Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Concediere
Ariana Miclea
 User  Ariana Miclea
a intrebat la 04 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Feb. 2015
Actele de personal nu se mai vizeaza de catre ITM inca din ianuarie 2011, din acest punct de vedere angajatorul este in legalitate.

Decizia se emita in mod normal la finalul preavizului si nu inainte. Intr-adevar ar fi trebuit sa primiti o notificare in care sa apara si motivele concedierii si durata preavizului. Daca ele apar in decizie atunci se poate considera ca vi s-au comunicat detaliile concedierii.

Daca aceasta concediere a fost sau nu legala numai instanta poate decide in urma unei contestari asupra deciziei de concediere, depuse de dvs. in 45 de zile de la comunicarea ei prin semnatura de primire.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024