ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisia cu acordul părților


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Angajatorul dorește încetarea contractului de munca conform art. 55 lit. b din Codul muncii. Se poate considera valabilă demisia dacă angajatul refuza încetarea contractului de munca conform articolului mai sus menționat?
In speță, angajatorul a pierdut un obiectiv si refuza sa desfacă contractul de muncă conform art. 65 alin. 1. Angajatorul a trimis notificări salariaților să se prezinte la sediul societății să-si dea demisia conform art. 55 lit. b, dacă nu se prezintă se consideră că sunt de acord cu încetarea contractului de muncă prin acordul părților.



Adaugata in: Concediere Demisia
Octavian Draghicioiu
 User  Octavian Draghicioiu
a intrebat la 27 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Iul. 2014
Daca angajatorul insista in continuare pe aceasta abordare, depuneti o plangere la ITM sau mergeti in instanta de judecata, daca se va ajunge la incetarea contractului de munca in baza art. 55 b) fara sa existe un acord din partea dvs in aceasta directie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Iul. 2014
Demisia cu acordul partilor nu exista, este ori demisie care are ca temei art 81 (1) din Codul muncii si exclusiv initiativa angajatului sau incetare cu acordul partilor in baza art. 55 b), la o data agreata de parti, putand fi initiata de oricare dintre cele doua parti si cu posibilitatea refuzarii ei de cealalta.

In situatia expusa de dvs. refuzul angajatului de a inceta cu acordul partilor, la propunerea angajatorului, nu implica obligatia celui dintai de a-si depune demisia. Masura abordata de angajator este una abuziva, pentru ca atat timp cat angajatul nu semneaza ca este de acord cu incetarea in baza art. 55 b), nu se poate pune problema acordului salariatului iar documentul nu produce efecte juridice, ceea ce inseamna ca nu se poate pune problema incetarii.

Caz in care angajatorului ii ramane varianta concedierii pe motive obiective si serioare, cu temei recunoscut de Codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024