ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demitere din functie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Mama mea lucreaza la o firma de confectii, BRAICONF, unde acum intampina probleme. Este confectionera are salariu pentru care trebuie sa faca o norma zilnica. Acea norma nu este indeplinita mai de nimeni pentru ca este facuta de asa natura incat sa nu fie atinsa si nici lucru nu este in mod constant astfel incat sa asigure un flux continuu. Astazi s-a suparat cu una dintre inginere si i-a spus ca maine sa se prezinte sa isi semneze demisia. Intrebarea mea este daca poate fi data afara, concediata, pentru nerealizarea normei atat de repede, in conditiile in care mai toate colegele ei sunt in aceiasi situatie. Exista vreo sansa sa impiedice aceasta demitere? Pana la pensia de varsta mai are 2,5 ani.
Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Mirela Batir
 User  Mirela Batir
a intrebat la 31 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mirela batir la 01 Iun. 2012
Evaluarea performantelor de regula se face individual, insa angajatorul ii poate confirma daca se poate prezenta sau nu cu un reprezentant al sindicatului la evaluare, in functie si de prevederile din Regulamentul intern referitoare la nivel de unitate. Nu exista reglementari legale referitoare la cum se desfasoara evaluarea performantelor la nivelul angajatorului. Criteriile de evaluare si conditiile in care aceasta se desfasoara sunt stabilite de angajator, la nivelul companiei sale.

Primul pas ar fi sa se prezinte la evaluare, pentru a nu intoarce lucrurile in defavoarea sa. Acolo va putea argumenta motivele pentru care nu a desfasurat activitate mai multa. Rezultatul evaluarii ar trebui sa poata fi contestat, este bine ca angajatorul sa ii acorde acest drept.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mirela Batir
 User Mirela Batir
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Iun. 2012
Astazi mama mea a fost instiintata ca pe 15 iunie trebuie sa se prezinte la comisia de evaluare a performantelor. Poate fi insotita de un reprezentant al sindicatului cand merge la aceasta evaluare? Poate sa-si argumenteze nerealizarea normei prin faptul ca nu li se da lucru in mod continuu? Spre exemplu in ultimele trei zile nu a lucrat mai mult de 3 ore. Nu au cum sa-si faca norma daca nu li se da de munca. Ce trebuie sa faca ca sa iasa cu bine din toata treaba asta?????
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mai. 2012
In primul rand semnarea demisiei nu inseamna concedierea mamei dvs. Demisia este actul unilateral de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului si nu din initiativa sau la presiunea angajatorului.

O eventuala concediere ar trebui safie dispusa in conditiile legii, respectand procedura specifica fiecarui tip de concediere in functie de motiv. Daca angajatorul ar intentiona sa o concedieze disciplinar, concedierea ar trebui sa fie precedata de o cercetare disciplinara. Daca angajatorul intentioneaza sa dispuna concedierea pentru necorespundere profesioanala, aceasta ar trebui precedata de o evaluare a performantelor conform obiectivelor de performanta si a criteriilor stabilite prin contractul colectiv de munca si regulament intern.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024