ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfiintarea postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!

La data de 13.02 mi s-a adus la cunostinta faptul ca postul pe care sunt angajata se desfiinteaza pe baza unui referat de anul trecut (unde erau mentionate: reducerea volumului de vanzari, a rezultatelor financiare, a activitatii si a clientilor).

Am refuzat sa semnez in conditiile in care mai aveam 8 zile de concediu neefectuat si le-am comunicat ca voi semna dupa efectuatea concediului si in momentul in care ei se achita de obligatiile salariale pe ianuarie, avand in vedere ca de vreun an s-a intarziat mereu cu plata salariilor si exista un antecedent in nerespectarea acestui drept dupa semnarea unui preaviz, in cazul unui fost coleg.

Decizia de incetare si preavizul mi-au fost date spre semnat "in alb" initial, din cauza neglijentei,dar intre timp au completat numarul si data aferente.
Eu m-am prezentat ca de obicei la birou. Salariul pe ianuarie mi-a fost virat in 4.03. desi astazi trebuia sa il am si cel pe februarie in cont. Cerere de concediu nu am inaintat.
De la data comunicarii verbale, 13.02. nu s-a mai discutat nimic in legatura cu mine si totusi ei considera ca sunt in preaviz care ar urma sa expire la 26.03( au adaugat si cele 8 zile de concediu neefectuat).

Intrebarile mele: - daca nu avem nicio intelegere scrisa cum ca ei platesc salariul pe ianuarie si eu semnez preavizul, pot sa refuz sa semnez cu data de 13.02 si sa semnez cu o data ulterioara si anume, acum in martie?
- pot cere ca in documente sa fie mentionat faptul ca ei se angajeaza sa imi plateasca toate drepturile salariale conform CIM si a legislatiei muncii?
- care este procedura legala in cazul in care dupa semnarea preavizului ei nu isi respecta obligatia de a-mi plati salariile aferente: sesizare ITM si actionare in instanta?
- in conditiile in care in CIM si in ROI nu este mentionata acordarea de salarii compensatorii, am dreptul sa mi se acorde conform Codului muncii?

Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Concediere
Alina Florut
 User  Alina Florut
a intrebat la 13 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2013
Notificarea de preaviz nu poate fi semnata in alb, nu este corect. In momentul in care vi s-a inmanat spre semnare ar fi trebuit sa contina o data clara de la care se presupunea sa intrati in preaviz. Inteleg ca notificarea pe care ati primit-o nu continea aceasta data.

Puteti cere daca doriti, dar acest lucru nu va garanta plata salariilor restante. Solutia cea mai sigura este actionarea lui in instanta pentru recuperarea salariilor restante. Dreptul de actiune se prescrie in 3 ani de la data la care angajatorul va datora sumele in cauza. Puteti sesiza si ITM daca doriti dar nu va ajuta prea mult. Ei pot cel mult sa dispuna o sanctiune contraventionala. Recuperarea salariilor restante o puteti face prin instanta doar.

Salariile compensatorii, in cazul concedierii individuale, se acorda numai daca apare mentionat in Cotractul colectiv de munca aplicabil. Nu apare in Codul muncii nimic in acest sens.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024