ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

disponibilizare, concediu odihna si salariu compensator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez din 2004 intr-o firma ca lucrator gestionar, intre 2008-2010 am fost in concediu ingrijire copil dupa care am revenit la munca. Acum am primit un preaviz de 20 de zile din motive ce nu tin de angajat (se reorganizeaza raionul si se fac disponibilizari). Mi s-a spus ca nu trebuie sa mai intru in raion in cele 20 de zile, ca pot sta acasa dar mi se vor plati zilele de preaviz si-mi vor da inapoi si garantia care mi s-a oprit pe parcursul acestor ani. Au mai spus ca nu primesc nici macar un salariu compensator.
As vrea sa stiu daca am dreptul la acest salar compensatoriu si daca trebuie sa mi se plateasca si zilele de concediu de odihna ramase. Mentionez ca am luat doar 4 zile de concediu pe acest an.
As mai vrea sa va spun ca o colega de-a mea s-a intors anul acesta in mai din concediu ingrijire copil, a intrat in raion fara inventar si acum s-a facut inventar si pentru ea ca a venit, si pentru mine ca am plecat. E normal ca eu sa fiu disponibilizata si ea sa ramana?


Adaugata in: Concediere
Gabi Paduraru
 User  Gabi Paduraru
a intrebat la 09 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabi paduraru la 13 Aug. 2012
Punand astfel problema, nu, din punctul meu de vedere nu prea este in regula. Ce puteti face insa, daca aceasta concediere a avut deja lor, este sa contestati decizia in termenul mentionat in cuprinsul ei, termen care ar trebui sa fie de 45 de zile, iar instanta careia sa va adresati trebuie sa apara si ea in decizia de concediere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabi Paduraru
 User Gabi Paduraru
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Aug. 2012
Da, eram 5 persoane pe post de lucrator gestionar dintre care 1 era sef de raion. Au mai venit 2 fete din concediu ingrijire copil, una in mai si una acum, tot ca lucrator gestionar. Dar cea care a venit in mai plecase de pe functie de sef raion iar acum a venit ca lucrator gestionar, nu ca sef de raion. Si au spus ca suntem prea multe pentru vanzarea care e acum si ca trebuie sa plece doua persoane. Si am plecat eu si ultima venita din concediu ingrijire copil.
Intrebarea mea era daca a fost corect sa vina pe post de lucrator gestionar si nu ca sef de raion si sa plec eu care eram tot lucrator gestionar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabi paduraru la 10 Aug. 2012
Inteleg ca exista mai multe posturi de functionar, dar parte din ele au fost desfiintate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabi Paduraru
 User Gabi Paduraru
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Aug. 2012
Multumesc pentru raspuns.
Referitor la colega mea, ea este pe acelasi post ca si mine de lucrator gestionar. Nu are alta functie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Aug. 2012
Salariul compensatoriu se plateste numai daca acest lucru este mentionat in contractul colectiv de munca aplicabil. Altfel angajatorul nu are aceasta obligatie. Numai in cazul concedierilor colective se vor acora plati compensatorii prin prisma prevederilor OUG 98/1999 privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective. In cazul dvs este vorba insa de concediere individuala.

Banii pentru concediul neefectuat vi se vor plati in momentul in care se va face lichidarea, nu inainte. Dupa incetarea contractului mai exact, adica dupa scurgerea perioadei de preaviz.

Referitor la colega dvs., inteleg ca s-au desfiinta posturi, insa poate nu si al ei. Angajatorul este cel care poate stabili ce posturi se desfiinteaza si ce posturi raman.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024