ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

durata preavizului se poate prelungi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Angajatorul la care lucrez m-a informat in scris in data de 08.07.2014 ca datortita situatiei economice a societatii urmeaza sa fiu concediat astfel incepand cu data de 08.07.2014 pana pe data de 04.08.2014 beneficiez de preaviz de 20 de zile lucratoare CIM urmand sa fie inchis pe data de 05.08.2014. Daca in acest interval de 20 de zile solict concediul de odihna sau absentez motivat legal preavizul expira la data de 04.08.2014 sau se prelungeste cu numarul de zile in care eu absentez motivat legal ?
In situatia in care angajatorul stia ca urmeaza sa efectueze concedieri nu era normal sa fim anuntati cu mai mult timp ianinte de acordarea preavizului ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns .

Adaugata in: Concediere
C Catalin
 User  C Catalin
a intrebat la 09 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Iul. 2014
Concediul de odihna nu reprezinta suspendare a contractului de munca, motiv pentru care nu va influenta in niciun fel durata preavizului. Concediul medical insa da, poate face acest lucru, fiind o perioada de suspendare de drept pe baza certificatului medical prezentat angajatorului. La fel si in cazul concediului fara plata solicitat sdi aprobat, preavizul se suspenda si se reia dupa incetarea concediului, insa acesta va fi unul neplatiti si fara contributii, influentand stagiile de cotizare.

Nu este obligatoriu sa fiti anuntati cu mult timp inainte, nu este nicaieri prevazut acest lucru. Notificarea se face in scris cu acordarea preavizului de la o data mentionata in continutul documentului. Este insa o greseala acolo, si anume preavizul ar trebui sa inceapa sa curga din ziua urmatoare celei in care vi s-a comunicat notificarea, nu in aceeasi zi in care este datata notificarea. Preavizul ar fi trebuit sa inceapa in 9 iulie.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024