ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

e corecta intocmirea concedierii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Am o angajata caruia i-am dat preaviz de 20 zile lucratoare din cauza reducerii postului(necorespundere profesionala) pe care se afla.Intre timp a intrat in concediu de boala...intrebarea mea este: i se prelungeste preavizul in acest caz?si dupa cat timp se poate angaja o alta persoana pe acelasi post???

Ioana Lutas
 User  Ioana Lutas
a intrebat la 15 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2015
In primul rand aveti un amestec de temeiuri acolo. Ori este restructurare post ori este necorespundere profesionala. Apoi, daca temeiul concedierii are la baza performanta profesionala a salariatei, este obligatoriu prin lege sa treceti prin etapa evaluarii profesionale.

Concediul medical reprezinta perioada de suspendare de drept a contractului de munca. Pe perioada preavizului contractul de munca isi produce in continuare efectele, ceea ce inseamna ca preavizul se suspenda ca urmare a intrarii salariate in medical. Preavizul il va relua si finaliza dupa revenirea din medical.

Cat despre reangajare, legea nu prevede un termen in acest sens. Insa practica instantei recomanda sa respectati termenul de 45 de zile de la comunicarea deciziei in care salariata in discutie are dreptul sa conteste decizia in instanta de judecata. In caz contrar, instanta va considerea concediera abuziva si nefondata.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024